vrijdag 24 oktober 2014

art 60 VvP

Weet de Raad voor de Rechtspraak raad?
                                               In de jaren vijftig kwam het Verdrag van Parijs tot stand, waarvan art 60 een open, eerlijke markt wil garanderen. Eerst voor de kolen-en staalsector omdat er dumpingspractijken gebezigd werden, doch uiteraard ook op andere terreinen. Het art werd bevestigd in het Oprichtingsverdrag der Europese Gemeenschap (art 81 + 82) en het principe is uiteraard onverkort geldig, zo op te vatten dat ieder goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden. Beperkende voorwaarden zijn verboden. (Valt onder dit laatste ook de bonuskaart van Albert Heyn?)
De NS schendt door naast elkaar gezeten passagiers dikwijls verschillende prijzen te rekenen. Een vervoersmaatschappij heeft zich niet te bemoeien met persoonlijke omstandigheden omdat die niet relevant zijn voor de totstandkoming van het transport. De Rechtbank te Utrecht negeert protest tegen de foute handelwijze van de Spoorwegen.
Veel erger is dat het kabinet met steun van het parlement, waar slechts welgestelden zitten, rijke mensen in staat stelt om eenzelfde huis voor netto tientallen procenten minder te verwerven dan een minimumloner. Dit dank zij de aftrek hypotheekrente. Waarom verzuimt de Raad voor Rechtspraak te corrigeren?
Ook de aftrek pensioenpremie begunstigt de welgestelden en is feitelijk een stiekume manier om het door het volk gewilde belasting betalen naar draagkracht rond het jaar van inkomstenverwerving te omzeilen; kortom vindt er overheveling plaats uit de zakken van laagbetaalden naar lieden die al genoeg hebben maar een tikkeltje of meer hebzuchtig zijn. Bij afschaffing van het pensioenfondsensysteem met terugwerkende kracht komen er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden euros per maand omhoog, alles geheel in overeenstemming met het bewuste in de Europese Unie geldige. Welke argumenten zijn door de Raad voor Rechtspraak aangevoerd tegen het aan dat Verdrag gemeten nog steeds gaande bedrog?
Ook de KLM knoeit soms en biedt stellen tickets voor half geld aan terwijl de alleengaande het volle pond moet betalen of thuis blijven.
                               

Geen opmerkingen: