woensdag 22 oktober 2014

engels?


          weg met de VU
 
Het volgend jaar wil de Vrije Universiteit volledig engelstalig zijn. Dat past niet bij Amsterdam als hoofdstad van het nederlandse taalgebied.
Hoe het zit op de UvA -ik studeerde af aan de gemeenteuniversiteit- is me niet duidelijk. Wel wordt in de met belastinggeld betaalde wetenschappelijke bibliotheek de vrijheid van onderzoek geschonden; abonnementhouders van buiten mogen niet alle Internetfaciliteiten gebruiken. Weg met de chefs daar en idem het verantwoordelijke universiteitsbestuur.
De VU is bedoeld als christelijke universiteit voor kleine luyden. Geenszins voor amerikanen die op topuniversiteiten niet toegelaten worden; wel natuurlijk voor papoeas die in eigen land te weinig kansen krijgen en voor afrikaans sprekende kleurlingen. Te Kaapstad kwam er onder het huidige, het engels begunstigende regime een zes sterren! hotel en de scheiding tussen laag betaald personeel en miljonairs/eigenaars is zeer groot, geheel in lijn met de klassedifferentiatie in engelssprekende landen naar afkomst of geld. Boeren en zwarten hadden veeleer een concensus samenleving.
Die VU-bobos van tegenwoordig willen ook klasseverschil, carrière, geld aanzien/vleierij. Weg met hen dus. Als dat niet lukt vanwege hun netwerken sticht dan een nieuwe rood-christelijke universiteit te Finsterwolde; op de hoek van wad en Eems in een stadje dat ook centrum voor de Eemshaven wordt en hierheen verplaatst vliegveld Eelde krijgt. Dit vermindert de drukte in vol Amsterdam en er zal beter onderwijs gegeven worden. Namelijk over art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens, hetwelk te beschouwen valt als een verzwakt afgietsel van het bijbelse Tweede Grote Gebod. Als je niets moet hebben van referenda, van deelname door het volk aan beraad en besluit overeenkomstig art 1 dan kun je tot de fascisten gerekend worden, tot hollandse oranje-fascisten zoals een forse meerderheid in de momentane Tweede Kamer. Wie bedriegt -niet handelt overeenkomstig eed of belofte art 1 volledig te zullen respecteren en saboteurs te bestrijden, doch hierbij nooit een oog uitstkend voor een uitgeslagen tand- dat-ie verdwijne. Het is goed om te rouleren na acht jaar uit de Schatkist betaald te hebben gekregen, plaats makend voor anderen die zich ook willen ontplooien. Dit geldt eveneens voor ambtenaren en professoren. Op de Verlakkende University wordt geld verkwist met onnodige verbouwingen. De dikbetaalde konten willen wel eens in andere rechthoekige of vierkante vertrekken zitten. Het volk moet hen liever wegsturen, de VU-stichting opheffen en weer zorgen voor onderwijs in de eigen mooie taal; in de nederlandse hoofdstad. Over het des broeders hoeder wezen waar kapitalisten zeer op tegen zijn. Over gelijkwaardigheid; niet om carrière te maken/baas worden over medemensen. Satan is best listig; of is het soms de PvdA die de VU binnendrong? In de VU-hal staat ZAK (met geld later bij geslaagde carrière). 
                            
           

Geen opmerkingen: