vrijdag 24 oktober 2014

onderzoek

Weet de Raad voor de Rechtspraak raad?
                                                       Voorheen kon ieder met een abonnement, gemakkelijk verkrijgbaar voor afgestudeerden, gebruik maken van de faciliteiten der met belastinggeld betaalde wetenschappelijke bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam. Dit is evenwel door de bestuurders daar ingeperkt en zelfs googelen is niet meer mogelijk op het Internet voor wie niet tot het "eigen volkje" behoort. Dat schaadt enorm de mogelijkheden tot onderzoek. Waarschijnlijk is de gaande schending van de grondwettelijke vrijheid tot vergaring van kennis ingegeven door de zucht om buitenstaanders, potentiële concurrenten, te weren althans hen het werken te bemoeilijken. Op stille uren is er voldoende capaciteit om de computers door iedereen met abonnement te laten gebruiken, doch dit wordt dus verhinderd. Het Internet is een wezenlijk bestanddeel van bibliotheken.
Welke maatregelen worden er door de Raad voor de Rechtspraak voorgesteld om de grondwettelijke vrijheden terzake te herstellen?
Op de Vrije Universiteit is thans een gast account regeling ingevoerd, maar na 20 minuten wordt er automatisch, lees door het Bestuur van de universiteit der kleine luyden, afgebroken; ook printen, etc. wordt bemoeilijkt. Eerder werd met laster door het personeel (valse bewering van overlast veroorzaken), kennelijk op instignatie van de VU-bobos, getracht abonnementhouders te ontmoedigen gebruik te maken van de wetenschappelijke bibliotheek en men ging kwaadaardig zelfs over tot toegangsverbod. Bij de rechtbank Amsterdam houdt men de hand boven het hoofd der schenders der grondwet. Of beter gezegd verwerpt men art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens over gelijkwaardigheid en zo.
                                                         

Geen opmerkingen: