donderdag 23 oktober 2014

wie doet mee?

       oproep

                                                        Wie wil meedoen aan oprichting van een rood-christelijke universiteit waarop geen engels maar nederlands gesproken wordt?
Dit kan in een nieuw stadje op de hoek van Eems en wad, dat tevens centrum voor de Eemshaven wordt en hierheen verplaatst vliegveld Eelde krijgt.
Grondslag van het onderwijs zal zijn art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens, hetwelk te beschouwen valt als een afgietsel van het bijbelse Tweede Grote Gebod.

Het past niet dat in de hoofdstad van het nederlandse taalgebied de beide universiteiten overgaan op engels, een soort brabbeltaal en standsverschil bevorderend. Onder het huidige regime is er te Kaapstad een zes! sterren hotel; de scheiding tussen laag betaalde werknemers en eigenaars/miljonairs is groter dan ooit. Gebruik van het engels, taal van standsverschil naar afkomst in Engeland en geld in Amerika, bevordert dat. Boeren en zwarten hadden veeleer consensus samenlevingen. Die Boeren hadden in hun lijf veel slow twitch spiervezels en konden de hele dag hard werken, net als marathonlopers. De zwarten met een hoog percentage fast twitch spiervezel wisten  goed te sprinten en lagen daarna net als de leeuw graag in de zon. Wie wil er delen met lieden die lui lijken? Van hun geloof mochten de Boeren geen racisten zijn. Toen verzonnen ze dat die zwarten buitenlanders waren, in thuislanden hoorden. Zelf pikten ze de beste en grootste stukken land in.
Ook op de NL universiteiten wordt gepikt: overmatig betaalde professoren in een voor het leven beschermde positive weigeren te rouleren, anderen kans te bieden zich ook te ontplooien. De zittende dikkonten stimuleren de jeugd tot carrière maken, baas worden over anderen. Van nederigheid is geen sprake en kleine luyden worden drempels in de weg gelegd. De VU wil kenniskwartier worden van de kapitalistische Zuidas waar men het presteert om met belastingtrucs 4 x zoveel geld uit arm Afrika te halen dan er aan ontwikkelingshulp en uit collectes heen vloeit. Toegang tot de wetenschappelijke bibliotheken werd bemoeilijkt voor niet-eigen volkje. Kennelijk om concurrentie te weren doch in strijd met de grondwettelijke vrijheid tot het opdoen van kennis en het verrichten van onderzoek daartoe.
In al overvol Amsterdam is vermindering van het aantal studerenden best gunstig. In Noordoost-nederland is volop geld uit het aardgas om een mooie nieuwe stad te stichten op en in windkerende sierras, gebouwd met roze kalksteen uit Judea waar dat art 1 het eerst floreerde door te zeggen dat we allemaal van Adam en Eva afstammen. Met gemiddeld een meter ophoging valt nabij Rottum te vergroten voor groot wild en recreatie aan het strand, waar door felle zon op de ondiepe wadden opgewarmd water 25 graden bereikt. Op het estuarium kun je zeilen met een nieuw type boot de Eemschouw, bemand door een team van drie voor roer, zeilen en zwaarden.
De economische faculteit van de niet-kapitalistische universiteit zal zich sterk maken voor herverdeling van bezit naar voorbeeld van het bijbelse vijftigste jaar waarin het produktiemiddel land herverdeeld moest worden teneinde loosers een nieuwe kans te geven maar vooral om jeugd ongeveer gelijke startposities te verschaffen.
De politieke faculteit zal nadruk leggen op het recht van deelname aan beraad en besluit middels referenda waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en dagelijkse controle.
De sociale faculteit bevordert roulatie, zeg na acht jaar betaald te hebben gekregen uit de Schatkist; dit geldt natuurlijk ook voor professoren en ambtenaren.
Op de taalfaculteit zal het nederlands verder ontwikkeld en verfraaid worden, misschien met weglating van het lelijke ge- naar voorbeeld van het gronings. In de papoea- en kleurlingenlanden zijn veel jongeren uit het kleine luyden milieu die hier onderwijs kunnen krijgen als dat in eigen gebied niet gaat. Een half jaar genoegt doorgaans om voldoende nederlands te leren. Zij hebben voorrang boven amerikaaanse studenten die op topuniversiteiten niet toegelaten worden.
De faculteit geesteswetenschap zal de "bijbel in gewone taal" verwerpen, omdat het geen vertaling is en omdat jeugd steeds nieuwe woorden bijleert en zich zo verrijkt. Weg ook met het ketterse roome denkbeeld dat God niet Eén is. In de joodse ballingschap ontstond het verhaal van Genesis 1 over licht. De Messias bericht dat mensen van knechten kinderen kunnen worden en zelf kreeg hij die hoge status als enige reeds van geboorte af aan.
Zo valt er veel te onderwijzen aan de komende generaties. Als dat verzuimd wordt op bestaande universiteiten is oprichting van een nieuwe zinvol.
           

Geen opmerkingen: