zondag 6 september 2020

foute ministers

Christenunie,
                               Om het volgende goed te begrijpen is het nuttig te beseffen dat er in het nederlandse parlement alleen welgestelden zitten. Men vindt daar niemand met slechts een modaal inkomen en de minima zijn al helemaal niet vertegenwoordigd. Kortom wordt het land geregeerd door de rijken en het hemd is nader dan de rok. Hieronder een notitie over geven en nemen; geven aan de eigen kring van boven-modalen en nemen van de lagere treden der maatschappelijke ladder. Want de staatsschuld stijgt en belet hulp om de voedselbanken weg te krijgen, om de ezels op Bonaire te voederen, om de uitgebuite werkers in lagelonenlanden te compenseren. En de radio zit vol met oproepen van collectes.
Dit is Anno Domini MMXX ook de politiek van de Christenunie, die niet luistert naar haar leermeester. Hoe groot is het banksaldo van die SGP-er na twintig jaar in de Kamer en hoort hij bij de beleggers in staatsschuld? Zijn de professoren onschuldig als er via de aftrek pensioenpremie gestolen wordt van de armeren?
Miljarden weggeven aan Italie en Spanje betekent dat de veelverdieners daar koffie kunnen blijven drinken bij Starbucks. Gezonde opstelling van een nederlandse regering zou zijn weigeren om zulke lieden te spekken. Dan zullen zij koffie moeten halen bij de kleine horeca en gaat de koffie-multinational wellicht failliet. Dat is prima voor de euro: prijsopdrijving omkeren. Het brengt krimp van de geldeconomie, zowel wat het bruto nationaal product betreft als het verdwijnen van onzin banen en -bedrijven. Dat schept juist ruimte voor goede groei, zoals vervanging van de bio-industrie, betere benutting van regionale capaciteiten in plaats van gesleep over de wereldbol en vooral verkleining van de sociale afstand tussen rijk en arm: minder rijk, minder arm! 
Dus Christenunie de vraag of de harde werkers in lagelonenlanden die ons goedkope spullen leveren niet eerder in aanmerking komen voor extra geld uit de nederlandse schatkist dan spanjaarden en italianen. (Het kan met pin sparen voor gindse AOW potten ook door particulieren). Welke in eigen land gemakkelijk aan herverdeling kunnen doen met dan voor iedereen genoeg en waarbij zij ons niet nodig hebben. Werkt deze regeringspartij eraan mee om hen daarvan af te houden? Met gratis geld naar zuidelijk Europa wordt in ons land een inkomensverschuiving veroorzaakt die in het voordeel uitvalt van de "haves" (zie hieronder). Vermoedelijk is grondige correctie van de huidige Haagse politiek pas echt mogelijk in een werkelijk democratische republiek met bindende referenda. De preambule der Verdragen van de Europese Unie wijst in die richting: Gelijkwaardigheid wordt er erkend, dat is recht op deelname aan beraad en besluit van elke vrije in plaats van verkeerde dienst uitmaken door via de Achterkamertjes naar voren geschoven figuren. Die de meerderheid van het volk niet vertegenwoordigen doch voor zichzelf een plekje zoeken hoog in de tegenwoordige monarchistische piramide.                          
 
     profiteren van staatsschuld
            Mensen zorgen graag voor zichzelf en hun eigen kring; Nederlanders zijn mensen en hollandse economen beweren dat er best hoge staatsschuld mag zijn. Maar zij misleiden het publiek, want hoge staatsschuld betekent op den duur veel rente betalen en dat komt terecht bij wie geld over hebben om aan de staat uit te lenen. Zoals riant betaalde economen op de universiteiten, een ton vangende parlementariers (wat zal die SGP-er blij zijn met zulke pseudowetenschappers) en de boven-modalen via hun pensioenfondsen. Als Rutte & Co dan ook nog geld weggeven aan belasting ontduikende italianen -niet de uitgebuite mensen in lagelonenlanden wensen te compenseren- kunnen aandeelhouders bovendien extra krijgen uit winst op toegenomen export (dus per saldo door het nederlandse volk betaald). 
Ondertussen hebben de ezels op Bonaire honger en hier zijn er voedselbanken. Juiste politiek is daarom geld weghalen bij wie over hebben en houden; de politici hebben ruimschoots genoeg aan een dertig, veertig procent minder. Miljardairs moeten we niet omdat zij medezeggenschap schaden. En hef het gemene pensioenfondsensysteem op, want dat is een instrument om geld uit de zakken van laagbetaalden over te hevelen naar wie al genoeg hebben behalve om hun hebzucht te stillen. Immers betekent aftrek pensioenpremie per ultimo lastenverzwaring voor beneden-modaal en minima. Bij opheffing met terugwerkende kracht vloeien er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden eurootjes per maand omhoog. Dat stimuleert nuttige bestedingen, hetgeen niet het geval is in een open Bijenkorf met een straat dure geurtjes. Er is niets tegen zelf sparen voor de oude dag; doe dat niet op kosten van jeugd en minima. Dan blijft er van de bijeengebrachte 1500 miljard nog genoeg over voor collectivisering van de grote bedrijven.

Geen opmerkingen: