woensdag 2 september 2020

Justitie, een semi-criminele organisatie

KNAW, 
                  essay
 
"Gij machten die het onrecht stijft, 
 bevoorrecht al wie kwaad bedrijft,
 gij moest wat arm is en veracht
 vrijmaken uit der bozen macht."
                                                                                
                  Het is dikwijls nog steeds het oude liedje, de rechtspraak in ons land deugt in veel opzichten niet. Half-crimineel wil zeggen dat er dikwijls wel redelijke oordelen verschijnen, maar als er belangen van machtigen in het spel zijn hapert het met opzet. Rechters zijn als deskundigen aangewezen om de wet te verduidelijken. Zij mogen niet hun eigen gang gaan en geen bazen naar de ogen zien. Het soevereine volk of in opdracht diens vertegenwoordiging maakt de wet en de Justitie is daaraan gebonden tenzij de billijkheid welke wetten eigen moet zijn in het gedrang komt. Internationale verdragen gaan vóór nationale wet- en regelgeving. Wij worden beschermd met tekst die de grondslag der Verdragen van de Europese Unie is, genoemd in de preambule. Daar wordt gelijkwaardigheid beleden als omschreven in de Verklaring van de rechten van de mens; eerder bijvoorbeeld in de Tien Geboden en het bijbelse Tweede Grote Gebod: respecteer en help de ander want hij/zij is als uzelf. Daar komt in ons land niets van terecht omdat een kleine minderheid de monarchistische piramidale maatschappij wil, waarin strevers trachten een hoge positie te bereiken om meer, meer dan de medemens te pakken. Dit wordt gesanctioneerd door de NL-rechters en daarom kunnen zij beschouwd worden als medewerkers van de criminele "organisatie" die het belangrijkste van de Europese Verdragen saboteert. Om misverstand te vermijden: dat zijn huidig kabinet en parlement plus een heir van professoren en verdere boven-modalen. Een organisatie van ons kent ons, volstrekt ondemocratisch en ook delen van de Grondwet opzettelijk schendend zoals art 3. Hoewel die grondwet op andere plekken helemaal niet deugt want tegen het gelijkwaardigheidsbeginsel ageert, hetwelk slechts in de republiek ten volle te verwerkelijken valt. 
Net als gemeld in Lucas 11:52 menen de spraakmakers die een hoge dunk van zichzelf hebben, dat hun toon het beste is. Uiteraard voor henzelf het beste en dat er anderen benadeeld worden komt bij hen verder niet ter sprake. Hier een opsomming van wat er mis is:
Gelijkwaardigheid behelst recht op deelname aan beraad en besluit en dat kan prima verwerkelijkt worden met referenda en op volksvergaderingen. Hier niet aan voldoen betekent inperking van des burgers vrijheid en instelling van een soort dictatuur, die hoe kan het anders, belanghebbenden bevoordeelt. In Achterkamertjes worden kandidaten voor het parlement geselecteerd en hen wordt een ton aan inkomen in het vooruitzicht gesteld. Dan kun je de minima en de modalen niet echt vertegenwoordigen zoals blijkt uit de begin dit jaar voorgenomen inkomensverbeteringen. Die zouden de kamerleden duizend euro opleveren terwijl zij al overhouden en jeugdloners, AOW. -ers, etc. slechts honderden; plus de voedselbank. De oude Grondwet stelt of moeten we zeggen garandeert dat ieder met voldoende capaciteiten in overheidsdienst benoembaar is. Echter worden ministers geselecteerd uit een kleine kring van partijleden en staan deskundiger personen aan de kant. Er is geen staatshoofd die de wet handhaaft doch slechts een pias, hangend aan touwtjes van de Achterkamertjes, net als de VVD-er Rutte, die totaal onbekwaam blijkt om het meest essentiële van wet en Verdrag na te komen en weinig meer kwaliteiten dan van een loopjongen bezit.
De Justitie laat deze grove schendingen van onze rechten doodgewoon toe en gedraagt zich als knechten van de machthebbers, van de bovenmodale top die hun posities willen bestendigen en wars zijn van eerlijke democratie met ook roulatie van belangrijke banen zodat ieder kans krijgt om zich te ontplooien. Was dat in het verleden anders? Neen, tenzij zeer ver teruggaand naar autonome dorpen, jagers/verzamelaars, hoewel ook daar persoonlijke ambities doorgaans niet onder stoelen en banken geschoven zullen zijn. Maar bij "verzamelaars" moet er wel gedeeld worden omdat privé opgeslagen voedsel bederft. Wellicht is zulk verval ook te hechten aan geld, bijvoorbeeld via negatieve rente, te betalen aan de Schatkist. In elk geval is het tegen de materiële componenten van gelijkwaardigheid dat er miljardairs bestaan en ongemoeid gelaten worden door de Justitie. Te Amsterdam faciliteren de rechters belastingontwijking door multinationals waardoor wereldwijd arme mensen de facto bestolen worden. Zelf profiteren zij van de aftrek pensioenpremie waardoor het betalen van belasting naar draagkracht ontweken wordt en bovenmodaal met de buit gaat strijken. Dat is helemaal niet moeilijk in te zien maar past in de idee dat de mensen ongelijk zijn en geen gelijke rechten hebben, althans dat de natuur van de sterksten ruim baan hoort te krijgen. Wat minder schadelijk is de doorlopende schending van het Verdrag van Parijs dat een open eerlijke markt garandeert. Waarop ieder goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die anderen aangeboden worden. Beperkende bepalingen zijn niet toegestaan; ook niet de bonuskaart niet in bezit van buitenlanders die de grootgrutter vervolgens Albert Zwijn noemen. Evil managers van de NS knoeien ook voortdurend en idem de KLM met het aanbieden van reizen voor half geld aan stellen terwijl de alleengaande het volle pond moet betalen of thuisblijven. 
Er is geen wezenlijk verschil in kennis tussen advocaten en rechters, maar het kan zo uitpakken dat de fors betaalde advocaat slimmer is, terwijl zo iemand geen bijstand wil verlenen aan armoedzaaiers. In feite hoort de rechtbank zelf te zorgen voor voldoende kennis in huis. 't Is goedkoper bovendien! Het gebeurt dat dwalingen niet gecorrigeerd worden ondanks noodzaak daartoe.  Radder, Hartsuiker en Kortenhout van het Gerechtshof Amsterdam pleegden bewust bedrog om vrijheidsberovende politieagenten uit de gevangenis te houden. Ze veroordeelden zonder een spoor van bewijs en hebben daarmee voor tienduizenden euro's schade aangericht. Zulke corrupte valsaards dienen het lot van rotte appels te ondergaan. En Wiertz dekt smeerlapperij van wethouders, die met laster over club en voorzitter een kleine vereniging proberen dood te maken. Een geldige wet kent geen practijken van gedogen maar dat snappen velen bij de Justitie niet en luie presidenten knijpen graag een oogje dicht. Wet als instrument om billijkheid te verkrijgen in de relaties tussen mensen is geen naar smaak verwisselbare letter maar een weegschaal die in balans gebracht moet worden. Daarom is het noodzakelijk om de zittende figuren achter groene tafels te vervangen door eerlijke, bekwame personen. Straf voor de schenders kan niet uitblijven.
Het dubbele paspoort = van twee walletjes mogen eten. En met dubbele zeggenschap bij verkiezingen. Hoe kan de justitie dit billijk vinden? Het is niet billijk en het kan daarom niet wettig zijn. Kennelijk lopen de rechters aan de leiband van politici, uit op stemmen werven van lieden met ook een vreemde nationaliteit. Als daders van slavernij en uitbuiting ter helle zijn vertrokken hebben kinderen geen schuld anders dan in geld voor het genoten profijt. Dat wordt natuurlijk anders als die kinderen in vaders voetspoor treden. De psalm zegt om in extreem geval tijdig tegen de muren te verpletteren. Ondertussen moet beantwoord worden of de mensen in de lagelonenlanden meer recht hebben op ons gratis geld dan belasting ontduikende italianen die zich ook wel in een klein Fiatje kunnen verplaatsen. "Diep treurig" krijgt men ten antwoord op de vraag aan buitenlandse deskundigen hoe het met de Justitie in Nederland gesteld is als het gaat om het belangrijkste mensenrecht, het uitoefen van deelname aan beraad en besluit. Vrouwe Justitia staat bovenop het grote gebouw aan de Dam; toch mag je daar niet naar binnen als je maar een gewoon mens bent, ook niet van Groen Links. Maar aanstaande juristen krijgen toch goed onderwijs? Wel, dat is naar vooringenomenheid van zittende dikkonten. Op onder meer de Universiteit van Amsterdam wordt de vrijheid van kennisvergaring ingeperkt door leidinggevende kwaaie pieren. Planken in de bieb volstaan niet meer, doch zij belemmeren daar gewoon googelen voor zelfs aan de eigen universiteit afgestudeerden. Als hen de kop afgehakt wordt groeit die even later weer aan in een ander overmatig betaald baantje. Al die misstanden bij elkaar opgeteld moet de conclusie zijn dat het hier geen rechtsstaat is, al beweren de professoren nagenoeg allemaal van wel; ze zullen dat doen om de vetpot gekoppeld aan hun positie te behouden. Eigenlijk lijkt het hier danig op toestanden in Rusland, want de Achterkamertjes gaan hun gang en grote schoonmaak is nog niet gepland. Een toestand ons onwaardig. Dit geschrift beoogt verbetering. Natuurlijk weet men in de betroffen kringen van een en ander; de misstanden accepteren da's crimineel. Zeven begeerten, een mooi, gezond lijf, een fijne vriendin, een prima baan, een bovenmodale automobiel, een huis, vakantieluxe, geacht worden zijn populair bij het volk. Een achtste, inzicht, telt niet zo. Het mooiste van het Rijksmuseum zijn de twee levende enorme bomen in de tuin. Ze denken dat de wereld vanzelf ontstaan is en menen dat dieren naar het slachthuis moeten.
De media hebben als taak verslag te geven; professoren horen voorop te lopen om de kwalijke hoedanigheden van de nederlandse Justitie aan de kaak te stellen. De Nederlandse Academie van Wetenschappen heeft een vies etiket, dat precies aangeeft hoe het soevereine volk te bedriegen en klein te houden terwille van extra ruimte voor een, met hulp van de "rechters" tegen wet en Verdrag handelende, bazige "elite". Die een groot tekort heeft aan echte beschaving en vreet en laat vreten van bio-industrie.

Geen opmerkingen: