vrijdag 23 december 2022

Buit halen bij ondermodalen

                                kerst-
                                               mis
                                                         2022
Zorg dat iedereen toeslag kinderopvang krijgt, liefst honderd procent. Dat klinkt toch heel goed; de econome kan dan werken en idem de schoonmaakster. Het verschil in salaris vergroot lekker de kloof. 

De bazen in Parijs laten het toe: geen belasting betalen in Monaco. De nederlandse schurkjes die daar op af komen moeten wel boven jan zijn. Ze mogen profiteren van wat anderen betalen voor de collectieve voorzieningen. Doorgaans krijgen zij ook lof toegezwaaid en worden bijv. sportman van het jaar.

Het parlement wil het: minder belasting voor de welgestelden en stuit dit op verzet dan maar met constructies die de laag opgeleiden om de tuin leiden. Zo krijg je aftrek pensioenpremie, dat niet overeenkomt met belasting betalen rond het jaar van inkomstenverwerving. Het voordeel is enorm; het nadeel idem maar treft de doelgroep. 

Wees tegen compensatie voor kleine spaarders die aan de bank, aan de aandeelhouders ervan, fors verliezen door de inflatie. Als je later je spaargeld wilt gebruiken voor een grote aankoop geeft de bank aanzienlijk minder koopkracht terug. Rijke mensen beleggen hun geld in aandelen en onroerend goed, dat van inflatie gevrijwaard is. 

Subsidie voor elektrische auto's is prima om de afstand tot het mindere volk te vergroten. Zulke wagens zijn voor hen te duur en blijven dat want zware accu's mee transporteren kost wat. 

Jouw goede bedoelingen voor je portemonnee kan zeer gebaat zijn met lidmaatschap van de club van honderdduizend, de lui die iets willen als lid van een politieke partij. Het opent de weg naar het Haagse baantjescarrousel met bijna gegarandeerd immer hoog inkomen op het geeft niet welke post. Burgemeesters weten er ook meer van. 

Natuurlijk tempert flinke immigratie de looneisen in de lagere regionen. Buitenlandse top dogs kunnen gemakkelijk geweerd worden omreden dat zij de vaderlandse situatie niet kennen. Die omvolking mag je gerust door links laten bevorderen. Veel kwaad kan het op den duur niet omdat volgende generaties wel integreren en genoegen nemen met zeg chinese huisvesting. 

Ondertussen weet u wel op wie u moet stemmen bij de aanstaande verkiezingen. Gelukkig zijn die voor de Provinciale Staten zodat een groot deel van het schorremorrie het wel voor gezien houdt en thuis blijft. Die mogen ook nooit en te nimmer deelnemen aan bindende referenda welke de positie van onze goede regenten zou aantasten. 

De reerug op tafel is fijn, maar er moeten wat van die dieren overblijven, nietwaar? De doorsnee Hollander lust graag boerenkool met varkensworst waarin de bio-industrie voorziet. Zo hebben die beesten een nuttig bestaan gehad. 

Oh ja, de Derde Wereld met spotgoedkope spullen valt verder te kolonialiseren, ik bedoel uit te buiten; sorry, ik meen dat de welvaart er vergroot wordt door de wederzijdse handel, geheel volgens het economische boekje. Dat is geen slavernij-bestaantje voor hen, hoor; wij zijn toch ook niet horig aan onze eeuwige regenten, nu zus dan zo uit addersnesten.

Tenslotte is het leven eindig en vaak kon je niet je bijeen gegaard vermogen zelf opmaken. Terwijl het ezelspoortje in de muur van de hemelse stad, naar de vorm Oog van de Naald geheten, geen rijk beladen kameel doorlaat. 
Dit probleem moet je zelf maar oplossen. 

Geen opmerkingen: