dinsdag 20 december 2022

de rede


Eeuwenlang hebben de Nederlandse regenten en hun handlangers horigheid mogelijk gemaakt, in stand gehouden (tot op de huidige dag door de veelverdieners in de Tweede Kamer die het volk het bindend referendum weigeren), en ervan geprofiteerd. Eeuwenlange uitbuiting en achterstelling dus. Eeuwenlang de menselijke waardigheid en rechten geschonden. 
Daarvoor geen excuses hoor en laten we het liever over slavernij hebben. Dat ligt zo ver achter ons dat we in tegenstelling met noodzakelijke compensatie voor de immer voortdurende horigheid lekker geen schadevergoeding betalen. Een monumentje is voldoende. 
Eeuwenlang zal als het aan ons ligt het nog duren voordat wij toe zijn aan erkenning van de werkelijk vrije burger, die niet horig is maar zelf deelneemt aan beraad en besluit. Dat dit vanzelfsprekend is volgens de preambule, de samenvattende grondtekst der Verdragen van de Europese Unie interesseert ons niet en onze Justitie gelukkig ook niet. Ook daar zorgen wij wel voor middels de benoemingen; die Polen en zo zijn helemaal niet zo origineel. Wij drinken een glas, etc. en de horigheid blijft zoals die was. 

Geen opmerkingen: