dinsdag 13 december 2022

concept Grondwet

                  Ieder wordt geboren vrij en gelijk in rechten in de Republiek der Nederlanden; geldend ook in de Europese Unie waarvan wij burgers zijn, zoals de preambule der Verdragen bevestigt. 
Het volk kiest een president die bekwame ministers zoekt en bindende referenda houdt over hoofdzaken, terwijl een ondergeschikt parlement controle uitoefent en voorstellen doet. 
Het grondgebied in Europa wordt opgesplitst in autonome landsdelen en een unie kan aangegaan worden met de zuider- en noorderburen teneinde een sterk progressief blok te vormen. Buiten Europa kunnen minilandjes toetreden om hulp te verkrijgen. 

Vrij en gelijk in rechten betekent gelijkwaardig en wie dit aantast is strafbaar, terwijl effectieve deelname aan het besturen georganiseerd moet worden, evt. met toeslag voor de gemoeide tijd zoals bij het overwegen van keuze voor de stembus. Alle rechten van vrije burgers zijn toepasbaar in harmonieus overleg en elk dier onder controle van de mens zal beschikken over voldoende natuurlijk ruimte om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen. Natuurlijk gedrag van elk dier heeft voorrang. Van iedereen op Aarde is het DNA te registreren om nakomelingen te beschermen en sancties te kunnen nemen tegen overbevolking. De buitenlandse politiek is gericht op wederzijdse hulp en het losmaken van staten gelijk Antarctica van het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Noordpoolstreken, de Himalaya als domein voor wilde flora en fauna. 

De meerderheid van minima, beneden-modaal en modaal zal opeenhoping van macht en geld remmen, waartoe afroming plaats vindt van particulieren en bedrijven naar de Schatkist en collectieve organisaties. Niet meer dan tien jaren zal uit de Schatkist betaald worden aan ministers, parlementariërs en ambtenaren. Elke jongere zal gratis onderwijs ontvangen, inbegrepen militaire vorming om hoofd en handen te leren gebruiken in tijd van nood en dagelijks behulpzaam te zijn voor gewone orde. Naar draagkracht rond het jaar van inkomstenverwerving zal er belasting betaald worden, niet uitgezonderd uit buitenland met lager tarief. (Dit zet een streep door het huidige pensioenfondsensysteem dat een slimme methode is om de rijken te begunstigen via de aftrek pensioenpremie. Het bij opheffing der fondsen vrijkomende geld dient ter delging van de staatsschuld en maakt flinke verhoging van de voor ieder gelijke AOW mogelijk).

De zittende rechters worden vervangen omdat zij niet onafhankelijk zijn, de kernwaarden van een goede grondwet niet respecteren doch saboteren en de bovenlaag waartoe zij zelf behoren bevoordelen in een quasi regentenmaatschappij van veelverdieners in het parlement die streven naar hogerop in het baantjescarrousel. De Trias Politica is een goed beginsel dat hier en elders hersteld moet worden. En de Gouden Koets is van stal te halen om onze prinsjes en prinsesjes in den lande rond te rijden.

           Toelichting:
                                  Een grondwet drukt beginselen uit om een samenleving te krijgen met voor iedereen redelijk gelijke kansen. Hierbij zijn gewone wetten nodig voor correctie en bestraffing van onacceptabele verstoringen. Thans is de voedselbank symptoom van zulke verstoring, aangezien bij de niet verminderde nationale productie zulke gratis voedseldistributie nodig blijkt om de opzettelijke wijziging der verdeling ten gunste van de welgestelde bevolkingslaag te compenseren. Dit met hulp van de evangelischen, die de kapitalisten steunen en zich de facto gedragen als verraders. Een socialer regering is zeer wel mogelijk en dat beoogt zelfs het programma van de PVV, hoewel deze eenmanspartij nog niet democratisch genoeg is vanwege vermeende noodzaak om opportunisten te weren. 
Grof bedriegend beweren goed gesalarieerde smaakmakers, vooral helaas op de universiteiten, dat het bij ons een rechtsstaat is. De door minderen ervaren ongelijkheid moeten dezen maar op de koop toenemen. Naar de aard van de beestjes is er geen denken aan dat de bevoorrechte klasse zijn positie wenst op te geven. Dit is aan te merken als voortzetting van de trends uit het verleden: NL was nooit een werkelijke democratie met gelijke rechten en de recente "staatshoofden" waren slechts aangeklede figuranten waarachter de echte, kwaaie bazen zich ophouden. Nederland heeft geen staatshoofd die de wet handhaaft zoals bedoeling en voorschrift is maar een pias die het doet voor vleierij en poen. Daarom stelt dit Ontwerp Grondwet dat het volk een president behoort te kiezen; zijn functienaam doet er niet toe als er geen foute associaties bij gemaakt worden. Wil het volk de rijkdom van een sociaal land met gelijkberechtigde burgers dan kan het niet verder met de huidige rechters. Hun straf voor verstoring van de goede orde kan bestaan uit verblijf op Spitsbergen om er keien te rapen ter versterking van onze dijken. 


Geen opmerkingen: