dinsdag 30 mei 2023

kwaadaardige elite?

              Om dit te veronderstellen zou men eerst argumenten moeten aandragen. Zijn die verkrijgbaar bij de fiscus? De gemeenschap heeft een staat en een staat heeft een geldpot om het nodige te doen geschieden. Die wordt gevuld met belastingen. 
Maar ene coureur is volgens berekening nog een dertig miljoen schuldig doch loopt vrij rond in Nederland en zelfs het volkslied wordt voor hem gespeeld. Net als voor die figuur, bezig met het verzamelen van vleierij en poen, die het werkelijke staatshoofd Rutte -dieren vinden dat ie met z'n bio-industrie mag branden in de hel- als een hondje aan een lijntje heeft. Meneer is niet erg bekwaam in staatszaken maar fungeert, niet door het volk gekozen, prima als loopjongen voor de kapitalisten. De belastingparadijzen liggen toch op planeet Aarde zoals de schurkjes belastingadviseurs op de Zuid-As weten te vinden. Waarom liet de Tweede Kamer Shell de aardgasbaten verdelen, zodat de armen in Slochteren alleen maar Bijstand kregen? Wie in het parlement zitten ontvangen meer dan nodig en voor de overmaat beleggen ze in onroerend goed en in aandelen. Onder andere bij de banken die dankzij de inflatie kleine spaarders beroven, want minder koopkracht teruggeven bij opname voor een grote aankoop. Het komt niet bij hen op dat een rijksbank de inflatie voor de kleine man kan vergoeden zonder zelf schade te lijden als de regering tijdelijk de beschikking krijgt over dat geld. Een SGP-er in de "volksvertegenwoordiging" streek als hij het niet weggegeven heeft al een paar miljoen op en nog blijft hij gegadigde. Kun je dan werkelijk de minima vertegenwoordigen? Vertegenwoordiging hebben juist die minima hard nodig. Het komt dus wel eens voor dat de Schatkist een beetje overgeslagen wordt en niet iedereen zijn eerlijk deel krijgt. 
Helaas soms met opzet de boel flessend, waartoe de elite, zoals de veelverdieners in het parlement, heel bekwaam blijken. Want de absolute bindende regel naar de wil van het soevereine volk is dat er belasting betaald wordt naar draagkracht. Rond het jaar van inkomstenverwerving omdat anders de zaak verwatert. Daar hebben de hooggesalarieerden, kapitalisten en intellectuelen samen, iets op gevonden: de aftrek pensioenpremie. Hiermee wordt de schatkistbewaarder bedrogen voor jaarlijks vele miljarden. Het pensioenfondsensysteem zoals het is en de elite het wenst zorgt voor overheveling van hopen geld uit de zakken van laagbetaalden -die er niet zoveel inzicht op hebben- naar wie al genoeg hebben behalve om hun hebzucht te stillen. Er is niets tegen sparen voor de oude dag maar doe dit niet op kosten van een ander zoals de "Den Haag" georganiseerd heeft. Bij afschaffing van de onrechtmatige premieaftrek met terugwerkende kracht vloeien er honderden miljarden in onze Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers en kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden eurootjes per maand omhoog. Waarvan een deel doorsijpelt naar volgende generaties en de voedselbanken zullen kwijnen. Dan blijft er nog genoeg geld over om het grote bedrijfsleven te collectiviseren met alle bijkomende voordelen voor de werknemers. Het laat zich raden wie daarop tegen zijn, niet van nivellering gediend zijn en met veel geld plus bijbehorende macht graag eenvoudigen de ogen uitsteken. Duivels kunnen zich voordoen als engelen maar meet dan af aan die belastingontduiking via de aftrek pensioenpremie, welke vele malen groter is dan de winst behaald door de drugsmaffia. Hoeveel straf past op de zwendel?
Enkele tientallen miljoenen zijn ruim voldoende om je te ontplooien en afroming van miljardairs moet aanstaande zijn. Maar koerst Nederland naar zo'n sociale staat? De vooraanstaanden hebben naar blijkt daar geen trek in en verkiezen hun egoïsme te strelen. Met steun van de Justitie, want de rechters weten drommels goed dat de wet beoogt belasting te laten betalen naar draagkracht. Dat gaat mis dankzij hen, immers verantwoordelijk voor juiste interpretatie van de wet. Die overigens glashelder is in het afkeuren met passende bestraffing van belastingontwijking. Of dat gebeurt met resideren in Monaco, adelijke discriminatie, brievenbusmaatschappijen, het maakt niet uit en laten we concluderen dat wat hiermee aan centjes gemoeid is bijna in het niet verzinkt vergeleken met de miljarden die de elite, vertegenwoordigd door de veelverdieners in de Tweede Kamer, achterover drukt via die aftrek pensioenpremie. Dergelijk flessetrekken mag evenwel niet zo heten en de media zwijgen er daarom over. Opdeling van Nederland in een viertal autonome landsdelen zal volksvertegenwoordiging dichter bij de mensen brengen en de geschetste wantoestanden kunnen daardoor verminderen. Of splits het land in Holland, dat het parlement nu domineert, en in Boernland, omvattend de oostelijke zes provincies. Waar punt 1 op de agenda dan moet zijn uitvoering van "de vervuiler betaalt" en dus boete of erger voor foute boeren in plaats van riante uitkoopregelingen. 
Ja, zij willen ook met vakantie. Weg uit de dagelijkse sleur, die niet prettig is. Bijvoorbeeld naar de ruime bossen van de dunbevolkte Baltische staten. Maar W. Rutte & Co blokkeren en houden tegen. Die vinden een steeds grotere, steeds zwaardere, steeds duurdere, steeds meer energie opslokkende en dus steeds meer vervuilende automobiel belangrijker. Het geld moet daar naartoe. Kleine auto's zijn uit de mode en daar maken de fabrieken te weinig winst op voor hun aandeelhouders. De heilige koe moet steeds verhevener worden en de echte koe mag niet eerst haar kalf laten drinken. De wet verbiedt om een kind zonder geldige reden van zijn moeder af te houden en daarom moeten van "vluchtende" kinderen de verantwoordelijke ouders en hun staat opgespoord worden. Wie toch, welke spraakmakende elite, minacht dieren zo dat zulke goede wet niet voor hun jongen zou gelden? Daarom: Wij willen meer dan vakantie: voor altijd weg uit de ijzeren hokken van twee vierkante meter der kwaadaardige bazen naar heerlijke modderpoelen om daar te wroeten samen met onze biggen.

Wie allemaal zijn er kwaadaardig? Zo schril afstekend bij het Pinksterfeest. Bij geest kun je denken aan sfeer. "Vervul het hart dat U verbeidt met hemelse barmhartigheid". 

Geen opmerkingen: