dinsdag 31 oktober 2023

een betere kieswijzer

De meeste boeren deugen niet vanwege slechte behandeling van koeien, kalveren, kippen, varkens en het rechtstreeks of indirect verdrijven van insecten. Hun partij heeft bovendien geen plan om in kassen voedsel te verbouwen als de vulkaan bij Napels uitbarst en er een jaar van misoogsten komt. De Bijbelse Jozef rekende voor zeven. 
De meeste politici deugen niet, want Nederland maakt een verschuiving door van welvaart naar de hoogste maatschappelijke klassen. Waartoe zij zelf behoren. 
De meeste media deugen niet want de redacteuren en journalisten die hun salaris wensen te behouden zorgen voor enorme beperking van de omvang van uiting der vrije mening. Een open en op dit laatste controlerende site op het Internet kan de schade beperken. Als daar men zijn goede ei kwijt kan scheelt dat werk voor parlementariĆ«rs, die dat kunnen overnemen. 
De meeste politieke partijen zijn als fout te beschouwen met hun voornemens om er nog een miljoen woningen bij te bouwen. Er is op de hele wereld verplichte DNA-registratie nodig om sancties te kunnen nemen tegen overbevolking. Voor wilde dieren is gemiddeld tweederde van het landoppervlak te reserveren omdat de beesten anders dan de mensen de voedselproductie niet kunstmatig weten te vergroten. 
Dat feitelijk opperhoofd Rutte niet deugt uit oogpunt van beneden-modaal en de minima is bekend. NL moet snel een republiek worden met een gekozen president die uit heel het volk bekwame ministers zoekt, dus met voorbijgaan van het Haagse baantjescarrousel, en bindende referenda uitschrijft. In een goede democratie horen politici en bazen van het bedrijfsleven alsook ambtenaren na een acht jaar plaats te maken voor anderen. Uiteraard niet voor iemand met een dubbel paspoort want dan ben je chantabel. Het is pure discriminatie om houders van een vreemd paspoort ook de nederlandse nationaliteit te geven met dubbel kiesrecht dus en ontplooiingskansen in twee landen. Geef wie ons land wil of moet verlaten desnoods een zak geld mee en de woningnood wordt iets van de verleden tijd. En betaal ook redelijk wie in Derde Wereldlanden voor ons werken! Het geld haal je vooral door afroming van miljardairs en miljonairs tot een twintig miljoen, een bedrag voldoende om een eenmanszaak te beginnen.
Er zijn heel erg weinig politieke partijen die het bovenstaande in hun programma hebben. Daarom is het zaak om als vrije onafhankelijke burger zelf gebruik te maken van het recht op deelname aan beraad en besluit. Wie dat hindert moet maar het land uit en natuurlijk ook wie joden als minderwaardigen ziet en bejegent. En verstrek uit Onze Schatkist honderd euro bij de stembus wie zich inspant om goede keus te maken. Dat vergroot Links, maar de meestal rechts geheten PVV heeft een behoorlijk sociaal programma en beter lijkt het om onderscheid te maken naar het democratisch gehalte. Een trias politica bestaat niet in Nederland, want het parlement van welgestelden levert ministers en de rechters staan belastingontwijking, paspoort discriminatie en de facto het floreren van criminele organisaties toe. Weg daarom met de huidige magistraat, te vervangen door bekwame, wel eerlijke rechters. 
Wat blijft er over van door de partijen aangeboden goede politiek waar? Om verbetering te krijgen zijn heel veel politici de laan uit te sturen.
Probeer dat op 22 november.

Geen opmerkingen: