vrijdag 6 oktober 2023

een beunhaas als minister van Justitie is zo gek nog niet om het baantjescarrousel te laten draaien

In een beschaafde natie wordt eerlijk belasting geheven: naar draagkracht, zoals het volk wil. Een Zuid-As daar tegenin gaand breekt men af. Aftrek pensioenpremie = overhevelen uit de zakken van laagbetaalden naar wie al genoeg hebben, behalve om hun hebzucht te stillen? Geen sprake van bij behoorlijk bestuur. Nog belangrijker is mee te kunnen doen aan beraad en besluit in plaats van regenten te kiezen. Die allemaal veel geld uit Onze Schatkist krijgen en moeite hebben, gelet op de voedselbanken, om de minima te vertegenwoordigen. 
Weet men op het departement van Justitie nergens van?  Dreigt de minister niet de rechters met ontslag als zij weigeren tegen de misstanden op te treden? De Europese Unie gebiedt dat met haar Verdragen, maar Brussel is toch een heel eind weg en hoe gaat het met de collega-rechters in diverse andere landen?: Blijf zitten waar je zit en verroer je niet tegen de regenten, tegen dictators, tegen criminele staatsbazen. 
Die laatsten niet in ons landje, hoor. Hoe is de wereld geschapen toch: voor evolutie met voor de sterksten en slimsten wat hen toekomt. Zij spannen zich daarvoor in. Toegegeven met enige uitzonderingen, maar we hebben de Vriendenloterij voor beneden-modalen die graag ook gesetteld willen raken. De wegen zijn vol, hetgeen betekent dat de economie goed draait dankzij onze bestuurders met lange staat van dienst als goede regenten. Iedereen gaat naar de beste plek; zo willen wij het. Een minister van Justitie die fouten kan maken, maakt of gewoon fout is, verkeerde leiding geeft? Van ontwrichtende aard blijkt dat niet. Integendeel kunnen we zeer tevreden zijn met de gang van zaken in Nederland waar de rechters gaarne meewerken aan de welvaart van de welgestelden, henzelf inbegrepen, die doorsijpelt naar beneden, zo die gaat
Ooit zal op school uitgelegd worden aan de leerlingen die dat thuis niet te horen krijgen wat "Brussel" voor goeds in de zin heeft jegens de vrije zelfstandige burger. Het is alleen nog even de juiste behartigers daar aan het werk zetten. Die kunnen lezen en weten voor te lezen en wel art 3 der Grondwet. Kan het vriezen, kan het dooien volgens een grondwet? Vanzelfsprekend bevestigt nr 3 art 1 en is de onafhankelijke rechter verplicht om op te treden bij voordracht van een leek, vergeleken met ter zake bekwame personen in den lande die overgeslagen worden, om het baantjescarrousel goed te laten draaien. Aangestuurd door mijnheer Rutte. Het is nu zaak voor het Europese Parlement om wet en Verdrag toepassend te corrigeren. In straattheater "Bezoek" verdenkt de hoofdpersoon de hollandse rechters van corruptie en hier kunnen we toetsen.

Geen opmerkingen: