vrijdag 13 oktober 2023

svp Corrupte rechters ontslaan

                           En uiteraard bestraffen.
    Als onafhankelijke macht heeft de Justitie taak om de wet te doen respecteren. Maar art 3 der Grondwet wordt volop geschonden met een Haags baantjescarrousel. Dat elders navolging vindt. De rechters kijken bewust de andere kant op. Eveneens bij belastingontwijking, hetwelk uiterst nadelig uitpakt voor beneden-modaal. Ook de aftrek pensioenpremie hoort hierbij. Daarenboven wordt art 1 der Grondwet niet serieus genomen en heeft Nederland een regentenkliek als baas. Niet als vroeger met familierelaties doch via de politieke partijen. De vooraanstaanden daar streven primair naar beter eigen lot met hoog inkomen en veel invloed. Zij kennen zich meer dan een ton toe uit Onze Schatkist en blijken niet in staat om de minima goed te vertegenwoordigen zoals zichtbaar aan de voedselbanken. Zij vormen een kwaadaardige alliantie met de rijke bovenlaag, hetgeen in beider belang is voor hun voortbestaan. Deze antidemocratische opstelling belet het volk om in een republiek van gelijkwaardigen een president te kiezen, die uit alle geledingen der samenleving bekwame ministers werft, bindende referenda uitschrijft en de nationale buit eerlijker verdeelt met ook voor producten uit Derde Wereldlanden passend, dat is meer geld. Deze toestand van eigenlijk neerkijken op vermeende minderen en hen afhouden van het eigen welvaartsniveau weerspiegelt zich in de houding jegens dieren met beschaving vergiftigende bio-industrie, waar de Mammon trots op is. Nota bene worden boosdoeners beloont met een uitkoopregeling in plaats van boete en gevangenisstraf. 
In dit afkeurenswaardige klimaat gebeurt het dat B & VW van Amsterdam kans zien om de Raad van State af te doen als een ezel teneinde aan schadevergoeding, opgelopen tot meer dan tweehonderdduizend euro, te ontkomen (RvS G04.93.637/193-227). Dit met steun van verscheiden hoogste rechters. Zij menen tegen de wet in meer of minder bevriende relaties of collega's in het overheidsapparaat te kunnen bevoordelen; dat het handig is om even de wet opzij te zetten als dat hen zo uitkomt en dit is precies het beeld van fout Nederland. Vraag is of wij dat zo moeten laten en het antwoord is nee. Maar de media papegaaien de bedriegers na dat het hier een rechtsstaat is. Geen haar beter de professoren op de universiteit.  
Die rechters van Nederland willen niet beseffen dat dubbele nationaliteit uiterst discriminerend uitpakt en burgemeesters met dubbel nationaliteit bedriegen hun burgers met ongelijkheid: voor henzelf kansen in twee landen, twee huizen, twee keer stemrecht en art 1 der Grondwet is gewoon in hun optiek kennelijk ongeldig, hoeft niet gehandhaafd te worden. Essentie van advocatuur is dat de deskundige de rechter bijstaat in het vinden van juiste beoordeling. Veel advocaten hebben daar lak aan en verkopen zich aan de meestbiedende, terwijl de Orde van Advocaten hen niet tot orde wil roepen. Wat mag je verwachten aan verandering als een partijleider vreet uit de wachtgeldtrog terwijl verderop mensen in de rij staan voor de Bank met voedsel. Zijn sommige en vooral vette varkens meer gelijk dan andere of wordt zo iemand de laan uitgestuurd?

Geen opmerkingen: