dinsdag 19 december 2023

de Kerstwet

Het humanisme heeft met het christendom gemeen dat niet macht over anderen oorbaar is. Zoals van kapitalisme met uitbuiting, streng russisch of chinees communisme met straf voor andersdenkenden, van de islam met tweederangs status voor ongelovigen, mensen die er niet bij horen. Wel accepteren de beide in het Westen geaccepteerde ideologieën macht voor anderen, namelijk om die anderen op een of andere manier te helpen. De christelijken stellen dat met het eerste Kerstmis de heerschappij kwam en blijft aan het bekende kind in de kribbe. Heerschappij = wet stellen. Als het opgegroeid is verklaart hij de wet in regeling hoe het er in de wereld toe moet gaan: handelen als de barmhartige Samaritaan. Wij weten niet of die figuur misschien een multimiljonair was danwel het geld voor de herbergier bijeen moest schrapen. Dit onderschrijven echte humanisten, maar moslims willen een oema en daarbij moet het gat erin, namelijk Israël, van de kaart; de rest op planeet Aarde volgt later. Teheran stimuleert geweld om de komst van hun nieuwe leider te bespoedigen. Die uiteraard de islamitische regels zal handhaven; zo nodig ongetwijfeld met het zwaard? In ons land behoren overtuigde moslims geen functie van burgemeester of politieagent aangeboden te krijgen omdat zij onze nationale wetten puntje bij paaltje achterstellen bij de ideeën van Mohammed. De kerstviering moet in het teken staan van die nieuwe "Wet" op Aarde, gebracht door de Messias met het Nieuwe Verbond tussen God en mensen. Wet van zorgzaamheid. Welke tot vrede leidt. 
Dieren kunnen anders dan mensen de productie van voedsel niet kunstmatig vergroten. Daarom is tweederde van het landoppervlak voor hen zonder storing te reserveren. Te beginnen met het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Noordpoolstreken, de Himalaya, welke los te maken zijn van staten gelijk Antarctica. Bij huis, onder controle van de mens moet elk dier voldoende natuurlijke ruimte hebben om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen. Einde van de bio-industrie derhalve plus noodzaak tot verplichte DNA-registratie van de wereldbevolking om sancties te kunnen nemen tegen overbevolking. Geldboetes helpen niet en ethisch acceptabel is alleen het voorkomen -door man en vrouw- van zwangerschap na twee kinderen. Dat actiegroepen hierover zwijgen, terwijl het doodeenvoudige theorie betreft, zou als oorzaak kunnen hebben het zichzelf op een voorgrond willen plaatsen met zus of zo. Waarom zou vervolgens Nederland dan nog 19 miljoen inwoners moeten tellen, zoals het CBS vooruitblikkend verwacht? Elders kan de homo sapiens sapiens even gelukkig zijn of worden. Bij wegtrekken van wie hier geen wortels heeft alsook van willende autochtonen verdwijnen allerlei problemen; zal er veel geld bespaard worden. Zo kunnen aan de rand van de lege kale woestijn tegenover de Canarische Eilanden drie prachtige metropolen gebouwd worden voor hetzelfde geld dat verdichting van de Randstad kost. Waarvan de tweede weg te geven is aan Marokko en de derde aan de West-Saharanen. Vergroting van het Nederlandse Rijk -anders wil er niemand naar toe- met na het zwemmen in grachten vol Atlantisch water vertoeven in het met afvalwater gedrenkte groen. In de tienduizend vierkante kilometer rondom dieren die bij ons alleen in kooien zitten en natuurlijk volop zonnepanelen. Ook de Vrije Universiteit daarheen verplaatst? Het gaat om herschikking van mensen en wat zij behoeven met als visie algemeen voordeel, ook voor beesten. 
Er hoeft geen drie miljard uitgegeven worden voor ondertunneling van de Zuid-As. (Waar advocaten ijverig bezig zijn de fiscus te flessen met zegen van de Justitie, zodat hier geen goede toekomstverwachtingen zijn). Die is eigenlijk evenmin gewenst daar je liever minder lang in je autootje moet gaan zitten en dat ook al niet in een toch gevaarlijke tunnel. De betonbaronnen denken er anders over. Met die miljarden is een Grote Ark verkrijgbaar op het water tussen het Centraal Station en het Scheepvaarthuis, waarmee Amsterdam op het wereldtoneel verschijnt. Met een bemanning van wetenschappers gesteund door publiek trachtend oplossingen aan te dragen voor internationale problemen. Zoals migratie waarin halve volksstammen economisch gunstiger plekken zoeken (Die vaak zelf niet vermogen te maken). Een turk die turk wil zijn kan dat het best in Turkije en als hij daarheen verhuist en een ton meekrijgt (niet doen hoor) komt er zeg in Amsterdam een woning van drie ton vrij. Hoeft er geen drie ton op tafel gelegd te worden voor nog een woning (of een miljoen) erbij. Dubbele nationaliteit met dubbel kiesrecht en extra ontplooiingskansen is geheel in strijd met art 1 der Grondwet, want anderen achterstellend. De rechters die dit toelaten moeten vervangen worden. Eventueel is wijziging naar nederlandse nationaliteit te versoepelen, maar raadzaam is om daarbij balans te hanteren. Echte vluchtelingen horen op den duur terug te kunnen en steun absoluut niet op enigerlei wijze kwaadaardige regimes. Wij moeten hen helpen met opleiding, zo nodig ook militaire om een veilig democratisch land te verkrijgen. De spreidingswet getuigt niet van goede aanpak en is te kwalificeren als een uiterst rechts bedenksel, leidend tot overmatige immigratie van asielzoekers, vergrotend de massa van het volk waarboven profiterende kapitalistische bazen. Beter lijkt het om migranten in opleidingskampen op te vangen en kinderen terug te sturen naar hun verantwoordelijke ouders en staat. Een kind loopt soms wel weg van huis maar overschrijdt uit zichzelf geen grenzen omdat het daar geen benul van heeft. Onze wet stelt strafbaar wie een kind zonder goede reden van zijn moeder afhoudt. Het met beter beleid bespaarde geld zal welkom zijn bij bijvoorbeeld het Lilianefonds. Echt links wil toch harmonie tussen mensen en met dieren. Dan moet je niet hier de boel volproppen terwijl er elders zoveel ruimte is om in te richten. Dat natuurlijk op humanistische (voortgekomen vooral uit het christendom) wijze. Ondertussen valt er internationaal gemakkelijk veel te verbeteren met heffing op goederen geproduceerd door tot onderbetaalden gemaakten, die ten goede komen aan gindse AOW potten. Dat ministers en de chef van DNB zoiets niet kunnen bedenken diskwalificeert hen. Maar dan geraken we in het chapiter baantjescarrousels der regenten. 

Geen opmerkingen: