maandag 4 december 2023

republiek

                                                Nu het erg moeilijk lijkt om een kabinet te vormen dat steun van de Tweede Kamer krijgt is het tijd om andere aanpak van de staatszaken te bekijken. Nederland heeft vanouds een samenleving waarin regenten en zulk soort, maar anders genoemd, de dienst uitmaken. Heden met veelverdieners in het parlement, die heus niet de minima op gelijke voet met hen willen; plus wat heet ceo's, uit op miljoenen voor zichzelf en daarom trachtend aandeelhouders te begunstigen. Echte democratie betekent dat het volk, de vrije onafhankelijke burgers zich uitspreken en bepalen middels bindende referenda over hoofdzaken. Waarna een ondergeschikte volksvertegenwoordiging zorgt voor uitwerking en controle. Dit valt prima te realiseren door een president te kiezen, die met voorbijgaan van het Haagse baantjescarrousel uit heel het volk bekwame ministers zoekt, bindende referenda uitschrijft en naar regenten luisterende rechters vervangt. Die personen toch zijn verantwoordelijk voor het gesjoemel met belastingen, waardoor multinationals profiteren en de rijke hollandse bovenlaag. Deze vooral ook middels de aftrek pensioenpremie, in strijd met het belasting betalen naar draagkracht, waarmee geld uit de zakken van laagbetaalden overgeheveld wordt naar wie al genoeg hebben, behalve om hun hebzucht te stillen. Die rechters zijn zelfs kwaadaardig te noemen want met goedkeuring van dubbele nationaliteit, dus dubbel stemrecht, dubbele ontplooiingskansen minachten zij art 1 van de Grondwet. Ook monarchie is in strijd met dit basisartikel van beschaving en derhalve weg met het hondje dat nu nog Rutte aan een lijntje heeft. 
Een president kiezen door het volk is niet iets wat regenten willen en zouden moeten regelen. We hebben het Internet en daarop kan men zich uiten of men horig wil blijven aan de kliek, thans vooral geconcentreerd in politieke partijen met relatief geringe aantallen leden. Voor het kiezen van een president, bijvoorbeeld Marianne Thieme, Wilders, weer Rutte, maar slechts in de eerste ronde, de miljonair die met zijn wachtgeld niet ouderwets PvdA is, horen de kandidaten uiteraard een programma te presenteren. Dat kan variëren van staatkundige opties zoals vier nederlandse autonome gewesten met de zuiderburen in een Unie of nog beter met Scandinavië erbij om een sterk progressief blok te vormen tot aanpak van miljardairs, die immers de maatschappij verstoren, door hen richting Schatkist af te romen tot enige tientallen miljoenen. Dat is genoeg voor zelfstandig ondernemen zonder overmatig baas te spelen. Heel belangrijk voor planeet Aarde is algemene DNA-registratie teneinde sancties te kunnen nemen tegen overbevolking. Waaruit onder meer ongewenste migratiestromen voortkomen. Dat is goed tevens voor het klimaat en twee derde van het landoppervlak (zullen wel de minst vruchtbare streken worden) is te reserveren voor wilde dieren. Die kunnen niet zoals mensen de voedselproductie kunstmatig vergroten. Dit laatste mag uiteraard niet gebeuren met bio-industrie; integendeel hoort elk dier onder controle van de mens voldoende natuurlijke buitenruimte te hebben om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen. De ezel kreeg in het Oude Testament sabbat om vrij rond te struinen. Voetbal op prime time leidt af van essentiële zaken en vaak worden die in het onderwijs ook overgeslagen. Want de Vrije Universiteit heeft zijn grondslag weggedaan en leutert mee met de kapitalistische Zuid-As. Alsof je "het mee kunt nemen". 
De media gelieven ruimte te bieden aan presidentsgegadigden en die mogen haast je rep je een aantrekkelijk programma bieden. Hoe beantwoordt zo iemand dan de vraag of moslims, -vrouwen het in westerse landen tot en met Israël beter hebben dan onder islamitische heerschappij? Wat wil ie voor de Westbank?
Voor kleine partijen die nu niets in de melk te brokkelen hebben is een republiek met president etc. interessant omdat zij hun aanhang kunnen adviseren hoe op een wip te zitten.

Geen opmerkingen: