donderdag 14 december 2023

Die deugt ook niet

Orde van Advocaten,
 Het gaat over Van Meegen, opvolger van Wiertz als president van rechtbank Amsterdam en ook al even knoeiend tegen art 1 der Grondwet in plaats van te doen handhaven. Eigenlijk is het overbodig om de inhoud van dit artikel te formuleren want het vormt kern van onze beschaving en wie wil daar niet aan mee doen? Maar toch past het de regenten in de Tweede Kamer  en het daaruit via baantjescarrousels voortkomende kabinet om grof te schenden. Begunstigend met dubbel paspoort = dubbel stemrecht, ontplooiingskansen in twee landen, kortom schandalige achterstelling van andere burgers. Ook monarchie wordt verworpen door dit art 1 en zeker als er geen echt staatshoofd is die de wet handhaaft doch een hondje aan het lijntje van een niet door het volk gekozen premier. De veelverdieners in de "volksvertegenwoordiging" voelen zich ex te goed om aardbeien te plukken en vangen liever hopen wachtgeld. Zulk stiekem bedrog jegens art 1 is overigens wijd verspreid. Meneer Van M. zit vlak bij de Zuid-As waar advocaten, ook talrijk bij groene tafels, druk bezig zijn om de fiscus te belazeren. Zoals iedereen onderhand wel weet maar Van M. niet? Wordt er bij de Justitie gezworen of beloofd om eerlijk te handelen en ergo de lasten te verdelen naar draagkracht in plaats van armen in deze wereld te laten bestelen? De welgestelden van dit land betalen niet naar draagkracht belasting doordat zij gebruik maken van een onwettige (want tegen de wil van het volk, dat juist die draagkrachtregel wenst te handhaven) aftrek van de pensioenpremie en daar zijn laagbetaalden de dupe van omdat de Schatkist toch gevuld moet worden. Deze dieverij omvat vele miljarden, jaarlijks!
Als gewone nederlander ben je een soort horige zonder gelegenheid tot deelname aan beraad en besluit -volstrekt niet in overeenstemming met art 1- en wellicht zal dit ons recht ingevoerd moeten worden door buitenland want de hele NL rechtspraak is besmet met het zieke: als het ons bobo's niet past dan geldt de wet niet en wij vinden wel bla bla voor de goedgelovigen. Ze hebben immers de juridische faculteiten mee die spreken en beweren dat het hier een rechtsstaat is. In het bijzonder op de Vrije Universiteit, niet meer gebonden aan de christelijke achterban, maar kenniskwartier zijn willend van de kapitalistische buren. We hebben AD 2023 een staat gelijk van ouds beheerst door regenten. Billijkheid betrachten, niet discrimineren, niet bevoordelen en achterstellen staat wel in het woordenboek maar is het als het zo uitkomt niet van toepassing achter de groene tafels; de belangrijkste cliënten worden onthaald, ja die zorgen dan wel voor voedselbanken!
Van Meegen zit er al een paar maanden, al verscheiden weken, al vele uren en zou slechts vijf minuten nodig hebben om B & W van Amsterdam te gelasten het vonnis der Raad van State G04.93.637/193-227 te doen gehoorzamen. Plus misschien vijf minuten om die te gijzelen als ze nog steeds niet de aangerichte schade weigeren te vergoeden. De man wil niet en heeft kringen om zich heen die ook niet willen. Dat deugt niet; stuur ze terug naar de basisschool om te vernemen wat art 1 der Grondwet beoogt en gebiedt. Er zijn genoeg anderen die dat wel weten en er eerlijk naar trachten te handelen. Maak voor hen plaats achter de Groene Tafel. Voorts heb je de kwaadstichters bij het Gerechtshof, die je van je auto bestelen door te weigeren het kenteken af te geven om zo de valsaards op het stadhuis te ontzien. Zelfs de post wordt dan ontvreemd tegen de internationale verdragen in, maar wat kan dat de goed in het monetaIre vet zittenden schelen?
De Orde van Advocaten heeft plicht om misstanden voor het voetlicht te brengen en dat geldt zeker betreffend art 1 der Grondwet. Temeer daar zowel de nationale als de Amsterdamse ombudsman falen; zij verzuimen om hun werkgever te waarschuwen voor de gevolgen van schendingen der rechten vastgelegd in de wet. 

Geen opmerkingen: