zondag 10 december 2023

Zo niet langer

                     met op de radio een loterij die honderd maal de hebzucht aanwakkert, terwijl de humanistische samaritaan weinig gelegenheid krijgt om zijn verhaal te doen. 
Reclame op radio en televisie kan afgeschaft worden en laat de Tweede Kamer dit morgen regelen. Het getuigt van gebrekkige beschaving wanneer op prime time alsmaar het weinig benullige voetbal (vaak een kwestie thans wie het hardst vermag te rennen) geboden wordt en nog minder als je hersenspoelende reclame opgedrongen krijgt op media die je nodig bent voor informatie. Weg ook met het nare duitse deuntje na elven; Op de grote stille heide is mooier, al hoeft die niet steeds. Dit kwalijke gebeuren zal mede aan slecht onderwijs liggen. Op de Dam demonstreren dan meisjes voor islamitische onderdrukking van rivier tot zee. De meute gaat naar de Bijenkorf om z'n uiterlijk te verfraaien maar plek voor bijscholing ten behoeve van de geest, waar vind je die op zo'n centrale plek? Als kinderen fervente atheïsten als ouders hebben horen zij misschien niets over die samaritaan, ook niet op de openbare school. Maar wij willen toch geen kapitalistische of mohammedaanse samenleving, doch iets met de waarden van christendom en het later ontsproten humanisme als grondslag. Dat wordt mooi uitgedrukt in de psalmen, gemeenschappelijk erfgoed van de drie grote godsdiensten. Hervorm de Nieuwe Kerk naast de Dam tot een Psalmenhuis om te zingen te reciteren, te musiceren. Daar geen miniem stukje heilig brood svp om erna zich huiswaarts te spoeden teneinde apart biefstuk of gehaktbal te nuttigen. Naar de eigen bubbel in een steeds grotere, zwaardere, duurdere, meer vervuilende auto in plaats van het kalf bij zijn moeder te gunnen en de vuile bio-industrie de grond in te boren. Het oude kabinet wil de boosdoeners belonen met een miljoen aan uitkoopregeling in plaats van boetes op te leggen. Elk kind hoort bijgebracht te worden wat de moderne christelijke inhoud is en betekent: het Nieuwe Verbond tussen Schepper en mensen met statusverhoging van knechten tot kinderen, alles poëtisch uitgedrukt, gebracht door de Messias, die daar helemaal geen godje voor hoeft te zijn. "Zoon van" betekent in het Midden-Oosten vaak "twee handen op 1 buik, niet in woord en daad te onderscheiden". En die psalmen delen duidelijk mee dat God vergeeft om niet.
Wie durft te betwisten dat de kranten censureren? Er ware een driedaags (ma, wo, vr.) Staatsblad te bieden, zodat je niet hoeft te haasten, ook vrij op het Internet leesbaar, met naast werkelijk nieuws en zonder bobo geklets enige hele pagina's voor u en anderen als men iets wil vertellen. Valt dat te regelen met A.I., i.e. niet steeds dezelfden aan het woord zoals op de televisie?

Geen opmerkingen: