dinsdag 5 december 2023

vals mens?

                                         Kan men stellen dat volgens de wet C Wiertz, tot oktober president van rechtbank Amsterdam, een valse rechter was? Iemand die beter wist maar om te passen in het stelsel zich gedroeg als vals mens? En ook Van Meegen, de opvolger die tot dusver haar lijn voortzet? Idem die van de VVD met ambitie om premier te worden, maar vatbaar voor chantage uit het land van herkomst, net als mevrouw Quak, zodat Rutte wel aan het opblazen moest. Er bestaat geen enkele wet of Verdrag bepalend dat de eigen ontheemde, dakloze, onder de brug van de Buitenveldertselaan moet slapen -zonder straalkacheltje- terwijl de immigrant een warme hotelkamer krijgt. Art 1 der Grondwet verbiedt achterstelling, maar de regenten weten beter en de rechtbank volgt die lui, net als vroeger en nog vroeger. Wie beweert dat Nederland een rechtsstaat is mag dom of liegend heten, want de vrije onafhankelijke burger wordt niet toegelaten tot deelname aan beraad en besluit. Dat is gereserveerd voor veelverdieners in de Tweede Kamer, met het hemd nader dan de rok. De horigen dienen zich te schikken naar bobo's van de politieke partijen en ceo's in het bedrijfsleven, die tuk zijn op heel veel geld. Nog nimmer heeft een nederlandse rechter erkend dat miljardairs schadelijk zijn voor de samenleving. Vlakbij de rechtbank heb je de Zuid-As, waar met gesjoemel tegen de belastingheffing -betalen naar draagkracht!-  armen op planeet Aarde bestolen worden. Die regenten en de rechters waren het kennelijk eens dat dit voor hen niet ongunstig uitpakt, want ze lieten de listige advocaten daar hun gang gaan. Geen wonder eigenlijk als je nagaat dat via de aftrek pensioenpremie miljarden uit de zakken van laagbetaalden overgeheveld worden naar wie al genoeg hebben, behalve om hun hebzucht te stillen. 
Vluchtelingen zijn er nagenoeg niet onder invaliden en zieken terwijl zij toch meetellen. Een kind loopt soms wel weg van huis maar overschrijdt bijna nooit nationale grenzen omdat het daar eenvoudig geen benul van heeft en wij hebben wet die strafbaar stelt wie een kind zonder geldige reden weg houdt van zijn moeder. Hier faalde men om de verantwoordelijke ouders en staat op te sporen. Het geld voor opvang had liever besteed moeten worden aan de kindertjes waarvoor het Liliane fonds zich inspant. De Justitie kwam er niet zelf op maar moest uit het buitenland vernemen dat migranten best mogen werken. Zij kunnen opleiding krijgen voor terugkeer, scholing ontvangen om in eigen land de toestand te helpen verbeteren. 
Ons land heeft een haperende trias politica, waarin de ultieme soevereiniteit van het volk geweld aangedaan wordt doordat parlement en kabinet vaak een pot nat vormen met ook nog het kwalijke baantjescarrousel. Een eerlijke rechter treedt onafhankelijk op als art 1 geschonden wordt, als het niet deugt met de belastingheffing, als boa's macht gegeven wordt die hen niet past. Nota bene wordt toegang tot de rechter door de foute rechter soms belet en eist men achter de groene tafel in strijd met het grondrecht in de Europese Unie aanwezigheid van een derde, een advocaat die doorgaans uit is op centjes. Normaal is veeleer dat de rechtbank zelf zorgt voor gedegen onderzoek en daartoe juridisch deskundigen in dienst neemt. Die had Salomo niet nodig en bij ons hadden de universiteiten in de leemte moeten voorzien, doch daar rept men ook van een rechtsstaat, bedoelend dat monarchie helemaal niet in strijd is met art 1 en de zwerver vrij is om zelf een beschutte plek te kiezen als de vele lege ruimtes niet toegankelijk zijn. Daar is geen tekort aan en je krijgt nog veel meer door overbodige ambtenaren te ontslaan.
Wiertz steunde B & W van Amsterdam die weigeren om de aangerichte schade te vergoeden na veroordeling door de Raad van State wegens ontvreemdingen; waarover uitgebreide documentatie beschikbaar is. Hetgeen te beschouwen valt als voortkomend uit corrupte instelling als dat zo uitkomt. Ook is er in het Paleis van Justitie minachting van dieren. Die hebben in de bio-industrie een ellendig leven, helemaal niet als door hun en onze Schepper bedoeld en te kwalificeren als tegen de Grote Geest vloekend. In plaats van rechterlijke bevel uit toonaangevend Amsterdam en Den Haag om de misstand op te heffen met bestraffing wordt de daders een miljoen in een zogeheten uitkoopregeling beloofd!  

Geen opmerkingen: