dinsdag 16 april 2024

herdenken

Art 1 der Grondwet bevestigt overeenkomstig de wil van het nederlandse volk gelijkwaardigheid van eenieder binnen eigen staat en natie. Met vanzelfsprekend uit goede normale beschaving voortkomende bejegening van buitenlanders als te respecteren medemensen met hun eigen cultuur, welke in overeenstemming hoort te zijn met de inhoud van de universele Verklaring van de rechten van de mens.
Bewust wordt bij ons door regering en parlement dit artikel, waaruit automatisch allerlei vrijheden en plichten voortvloeien, geschonden; zoals met toekenning van dubbele nationaliteit dat dubbel stemrecht, extra woonrechten en betere ontplooiingskansen in tweelanden meebrengt; anderen op achterstand stellend. Idem plegen deze instanties bedrog bij het innen van belastingen door in strijd met het door het volk gewilde en geëiste betalen naar draagkracht ontwijkregelingen toe te staan met hulp van listige advocaten en oneerlijke, gemene rechters. Alles ten gunste van wie reeds welgesteld zijn en op grote schaal armen op planeet Aarde kwaad berokkenend. Hierbij hoort de aftrek pensioenpremie, welke neerkomt op overheveling uit de zakken van laagbetaalden -die de Schatkist moeten bijvullen- naar welgestelden die al genoeg hebben behalve om hun hebzucht te stillen. De intelligentsia op de universiteiten werkt hieraan mee en evenzo de vakbondsbonzen, verzuimend om plannen te maken tot benutting van het enorme kapitaal der pensioenfondsen voor overname van de grote bedrijven, delging der staatsschuld (die rente oplevert aan de rijken) en verhoging van de gelijkelijk verdelende AOW met honderden eurootjes per maand. Waarvan een deel zal doorstromen naar arme familie. Men kan de toestand samenvatten als bestuur van het land door egoïstische regenten, zoals ook de afgelopen eeuwen. Daarbij hulp verkrijgend van de rechterlijke macht om de samenleving piramidaal te houden in plaats van te streven naar democratische gelijkwaardigheid. 
Daarom is het ongewenst en afkeurenswaardig om vertegenwoordigers van zulk een bovenlaag op 4 mei op de Dam te hebben en het 4 mei Comité gelieve zich in te spannen, zich duidelijk en publiekelijk distantiërend van wie zelfzuchtig afbreuk doen aan de kern der wetten, het bekende art 1, om het gebeuren van de herdenking van de offers voor vrijheid en gelijkwaardigheid beter te organiseren. 
Actueel blijkt de te beantwoorden vraag of de duitsers pas na de nederlaag van hun nazi-militairen rijp werden voor gewone westerse democratie, zoals sindsdien bon ton is. Dit immers speelt ook in Gaza, waar dezer dagen weer gejuicht werd voor iraanse raketten die onschuldige burgers, maar joden! kunnen treffen, terwijl ook nog in deze maand Hamas zulk misdadig spul verzond. Men gelieve zich te oriënteren over de oema, de moslimstaat of federatie welke ook de Westbank met daar schending van allerlei elementaire rechten zou moeten omvatten of zelfs dit van zee tot rivier. In Teheran zit een stroming die toenemend geweld en chaos verwelkomt teneinde de komst van een soort moslim messias te verhaasten. Dit is voor veel landgenoten hier onbekend en u nadere voorlichting is nodig. Dat zal erkenning inhouden van het recht op een joodse natie met eigen taal, cultuur, godsdienst, dus nogal "apart", inclusief de vanouds joodse streken bij de Jordaan welke vanwege buitenlandse agressie niet zelf bestuurd konden worden en waar thans arabieren met een bevolkingsexplosie zich meester van denken te maken. Onder koning David waren er allerlei vreemde stammen toch redelijk tevreden. Op 4 mei is op te roepen om met de NAVO Israël te helpen het kwaad van de terroristische bewegingen Hamas en Hezbollah uit te schakelen en niet zoals ene Biden de facto voorstelt die maar hun gang te laten gaan. Waarna er weer nieuwe slachtoffers herdacht moeten worden. 
                                           Jitso Keizer
www.janjitso.blogspot.com

Geen opmerkingen: