dinsdag 9 april 2024

staatsbeleid volgens een politieke Midden-Unie

Ordening door een beschaafd volk begint met erkenning van gelijkwaardigheid. Dat werd ook al verwoord door de art 1 en 3 van de Grondwet, maar het nederlandse volk mag van de regenten niet eens een president kiezen, die met voorbijgaan van het baantjes carrousel als effectief staatshoofd uit heel het volk bekwame ministers zoekt, bindende referenda uitschrijft en de presidenten van de Hoge Raad en de Raad van State vervangt omdat zij niet tewerk gaan als onafhankelijken in de rechterlijke macht doch zich plooien naar wat een vermeende elite wil. Om zichzelf te bevoordelen, zoals met allerlei ontduiking van de belastingen, welke geheven moeten worden naar draagkracht. Via de aftrek pensioenpremie worden er miljarden uit de zakken van laagbetaalden overgeheveld naar de bovenlaag, die het niet nodig hebben behalve om hun hebzucht te stillen. Dubbele nationaliteit met dubbel stemrechte en ontplooiingskansen meer dan een ander heeft is volstrekt in strijd met beleid tot gelijkwaardigheid maar het trekt goedkope arbeidskrachten aan die de lonen drukken. De vakbond komt niet op voor de werkers in lagelonenlanden, hetgeen toch eenvoudig genoeg is met een heffing op hun te goedkope goederen, waarvan de opbrengst gestort wordt in gindse AOW potten. Dat remt ongewenste immigratie in een al vol land, waar de wilde dieren meer ruimte moeten krijgen en mensen niet verwezen worden naar kolossale flats. Economisch is bevolkingsgroei niet zinvol omdat samengaan met de zuiderburen, zoals in een federatie van autonome landsdelen, de positie in de wereld beter versterkt. Nog beter als ook Scandinavië meedoet en er een progressief blok ontstaat. Dat kan nagenoeg alle moderne spullen zelf maken en er hoeft dan geen geld aan loonbelasting en sociale verzekering naar vreemde schatkisten te gaan. Ofwel moet men goed uitrekenen wat kosten en baten zijn en dan blijkt dat de bio-industrie met het eenvoudig voederen en mishandelen van beesten niet opweegt en niet nodig is. Er is meestal voldoende technische kennis aanwezig alsook arbeidskracht om hoogwaardige producten te maken, maar het schort dikwijls aan organisatie. Vooral omdat handelaars zich ertussen wringen, zonder die technische kennis maar met veel praatjes. Hierbij geldt natuurlijk dat elk product moet voldoen aan milieueisen en dat er in geen geval uitkoopgeld verstrekt wordt aan vervuilers, die in aanmerking komen voor boetes. 
        In de Tweede Kamer heerst verwarring doordat veel stemmers uit onvrede tewerk gingen en niet de beoogde vertegenwoordiging kregen. Welke gehouden is om constructief beleid te steunen op een programma, dat nivelleert. Immers is de meerderheid van het volk voor afroming van de rijksten en het overbodig maken van voedselbanken, subsidies, etc. Een goede regering roomt miljardairs af richting Schatkist tot enkele tientallen miljoenen, wat genoeg is om zelfstandig te ondernemen en voorkomt dat met teveel geld teveel invloed op de gang van zaken in den lande uitgeoefend kan worden. Op de radio moet commerciële reclame afgeschaft worden omdat men anders bij geluidloze televisiereclame niet de andere kant op kan kijken teneinde niet gehersenspoeld te worden met het vieze "alleen voor hoger opgeleiden" en het schreeuwende mens van de vriendenloterij.  
      De huidige politiek partijen schieten met hun programma's tekort qua overgang naar de republiek zonder een hond die het doet voor poen en vleierij en daarom aan de leiband van ene niet gekozen Rutte loopt. Zij voldoen niet aan de eis om met terugwerkende kracht te compenseren voor belastingontwijking. Hierbij hoort vergoeding van wat de kleine spaarder door de hoge inflatie kwijt raakte aan de banken. Het was niet moeilijk om een Staatsbank te creëren, die daarvoor ging zorgen, zodat de kloof met de welgestelden, die belegden in vast goed en aandelen, niet nog groter werd. Moderne slavernij mag heten het onderbetalen van werkers in lagelonenlanden, doch SP en Groen Links zitten kennelijk niet echt links. Bovenal wordt niet voldaan door de kopstukken in de politiek aan het recht van elke burger om deel te nemen aan beraad en besluit, hetzij via bindende referenda of op volksvergaderingen. Kortom zijn het als vanouds regenten die de macht uitoefenen en daarbij zichzelf hoger achten en bevoordelen. Hierom is de regel in te voeren dat er niet langer dan een tien jaren betaald zal worden uit Onze Schatkist voor functies waaraan beleid gekoppeld is plus de kaste der uitvoerende ambtenaren. Dat brengt spreiding van macht teweeg en is natuurlijk jammer voor wie nu hoog gezeten zijn. En daar misbruik van maken. 
      Allereerst ware er een president te kiezen die als werkelijk staatshoofd optreedt en doet wat hij in zijn programma beloofd heeft aan verbeteringen in het nederlandse staatsbestel en -beleid. Niet uitgesloten is dat dit in een ommezien kan gebeuren via het Internet medium. Die kan omgeven worden door tien jonge personen om te leren, door tien ouderen voor berading, door een tiental deskundigen op velerlei terrein en door tien "vreemden", allen gedurende hoogstens enige maanden met daarna wisseling van de veertig, terwijl de Staten-Generaal, liefst redelijk verenigd in een soort Midden-Unie met ook wel een wat rechter en een wat linker vleugel, zorgt voor controle en aanvullingen op het beleid van de ministers. De kandidaat-president hoort natuurlijk wel zich duidelijk geuit te hebben over wat hij of zij voor het volk ziet als goed beleid.

Geen opmerkingen: