maandag 18 januari 2021

bijscholing regelen

           juf en meester trainen     
                               Het is niet waarschijnlijk dat vrouwen evenveel topposities zullen bekleden als mannen omdat ze zoveel kwebbelen en ratelen; daar krijg je schoon genoeg van. Ook op de radio en met brutale hersenspoeling zelfs "alleen voor hoger opgeleiden". Tussen man en vrouw is er verschil waar en hoeveel kracht er zetelt met bij de dames de tong voorzien van enorm uithoudingsvermogen.
Om tijdelijke sluiting van scholen te verhelpen volstaat training om het kwebbelen ook daar en van menig man niet uitgezonderd te beperken en zie er komt genoeg tijd om de jeugd alsnog essentiële zaken over de democratie bij te brengen. Niet past zitten blijven van een kabinet dat dom de fietswinkel sluit en het CBS niet corrigeert als daar een sterftecijfer van 15000 door corona uitgebracht wordt terwijl men bedrieglijk nalaat de grafiek op de site van het FvD te tonen met in voorgaande jaren veel minder sterfte door griep, die nu met een variant ingehaald wordt. Welke personen zijn bekwaam om de managers der politieke partijen en hun kabinet te vervangen tot aan de verkiezingen? Oude koeien van meestens hetzelfde ras worden door het gros der huidige smaakmakers in de politiek gepresenteerd en het komt erop neer dat de rijken rijker blijven en de armen armer. Men herinnere zich hoe begin vorig jaar het voornemen bestond om de beloning van parlementariërs met duizend euro te verhogen en die van jeugd en minima met een paar honderd. Jos Tervoort schrijft over 1917 toen de politieke partijen de macht grepen, uitgroeiend tot Achterkamertjes. Hun directe clièntele ontvangt een ton uit Onze Schatkist en kan niet geacht worden modaal en daaronder te vertegenwoordigen.
De burgers moeten daarom tevoorschijn komen met aandragen van suggesties voor een betere staat. Welke thans allesbehalve een rechtsstaat is gelet op de feitelijke verwerping van art 1 der Verklaring van de rechten van de mens, genoemd in de preambule der Verdragen van de Europese Unie als absolute basis. Bij de verkiezingen op 17 maart ware daarom een referendum te houden of het soevereine volk een republiek wil met een gekozen president die deskundige ministers zoekt, ook en vooral buiten de partijen. Die belangrijke zaken voorlegt in een bindend referendum conform ons recht als gelijkwaardigen op deelname aan beraad en besluit. Neen! Geen referendum over voortgaan als republiek, want werkelijke democratie heeft zulke staatsinrichting automatisch. Dat ter discussie stellen is fout; schept bovendien kansen voor kwaadaardige minderheden die de media beheersen. Demonstreren voor verandering? Een algemene staking heeft meer en dikwijls voldoende effect. Dus ook bij onderwijs op het Internet graag minder geklets -train het onderwijzend personeel daarop- en vertellen waar het op staat. Het kind verliest dan niet zo gauw zijn aandacht en de thuiskomende boze pa (omdat hij van zijn baas weer eens als onmondige ondergeschikte geplaatst werd) kan er ook wat van meenemen. Wel een mooi referendum svp om in alle belangrijke functies niet langer dan tien jaren salaris uit de Schatkist te betalen. Dat ruimt heerlijk op terwijl men het recht behoudt om een ingezonden brief te sturen.
De bieb is door wanbeleid dicht ofschoon de centrale OBA een prima systeem had met mandjes om besmettingen tegen te gaan. Op tablets en laptops worden alleen krantekoppen toegestaan en zo blijf je danig onwetend Anno Domino 2021 dankzij een minderheid in Den Haag die het voor het zeggen meent te hebben.

Geen opmerkingen: