donderdag 28 januari 2021

redactie juristenblad

                            Wellicht zijn er hier of daar bij de rechtbank, al of niet via de politie, aangiften gedaan van vrijheidsberoving of onrechtmatige inperking van gaan en staan middels de avondklok. Immers is dat ingrijpen door veelal onbekwame autoriteiten niet nodig omdat er betere maatregelen bekend en toegelicht zijn ter bestrijding van covid 19. Bovendien is het kabinet demissionair en had plaats moeten maken, terwijl ook nog geldt dat de staatsinrichting met een monarchistische onbenul die niet in staat is om de wet te handhaven in strijd is met de preambule der Verdragen van de Europese Unie. Het gekozen staatshoofd van de republiek wordt macht toevertrouwd om vervangende ministers te zoeken. Ter sprake is welke rechten burgers toekomen om zich tegen onrechtmatige dwang van politie in opdracht van een falend en afgetreden kabinet te verzetten. Hierbij is rekening te houden met wapenstokken bij de ene partij, hetgeen ter verdediging en voorkomen van onrechtmatige aanhoudingen zou kunnen noodzaken tot ad hoc grijpen naar middelen ter verhindering. Goede wet staat niet toe om voor eenzelfde misdrijf jegens verschillende personen, in casu met begunstiging -Barbertje moet hangen- van wie al dan niet dienstverlenend bezig zijn, met twee maten te meten, welke de principiële gelijkwaardigheid en rechten aantasten. Aan de orde is of "Den Haag" functioneert als een verlichte dictatuur gelijk vroeger de feodaliteit.
Een klein percentage van de bevolking is voortdurend op het criminele pad, deels wegens discriminatie, het niet eerlijk verdelen van goede banen, en maakt van de gelegenheid gebruik om tot dief en plunderaar te geraken. Dat wordt aanzienlijk moeilijker als de anderen die toch vele jaren in leslokalen verblijven opgeleid worden tot goede rollen in plaats van weggezet te worden tot onderdanigheid. Brede voorlichting is niodig.

volkswil / wet
                              In de Oudheid ontstond in Athene democratie met gelding van de wil van het soevereine volk (mannen). Terwijl Israël de Tien Geboden kreeg, wet dus. Daarin staat niet te begeren het rund van een ander. Merk op dat het niet vele runderen betreft doch het basale van wat nodig is. Ook is het niet gegoten in de vorm van een verbod, dat soms uitnodigt om te ontduiken. En het geldt voor wat dan ook -noch iets dat van uw naaste is- dat de ander toekomt. Dan moet dit hedentendage slaan op uitbuiting, overmatige rijkdom waardoor medemensen bekneld raken en zo voort. Inbegrepen het afpakken van domein zoals thans door lieden met villa, tuin, eigen bibliotheek, auto, werkplek jegens wie door de politie opgewacht worden bij het verlaten van hun kleine woning. Is hier sprake van misdrijf dan hoort zulks bestraft te worden. Maar helaas zit de nederlandse Justitie aan het touw van de machthebbers. Die arrogant genoeg hun gelijk beweren ofschoon op de basisschool bij goed onderwijs de Tien Geboden geleerd worden. Het eerste deel daarvan gaat over de scheppende Grote Geest die het zo organiseerde dat wij in de villa der welvaart terecht kunnen. Want wat is daarvoor wel allemaal nodig aan quanten en natuurkundige wetten. Hoe fijn dat water bij 4 graden het zwaarst is en we kunnen schaatsen. Geen andere goden nalopen zet een streep door wettig bestaan van miljardairs en vele miljonairs. Zij zochten immers (merendeels) niet respectering van de orde der schepping, met plant, dier en mens alle volwaardig. Hun gedrag verstoort.
Maar bij overbevolking idem zo het egoïsme. Daarom is er wereldwijd DNA-registratie nodig teneinde sancties te kunnen nemen. Bijkomend groot voordeel is dat familie en staat van vluchtelingenkinderen op te sporen vallen, die verplicht zijn tot zorg. Ook onechte kinderen verkrijgen dan gelijkwaardigheid. Dat geeft lucht. Een virus is bovendien minder actief in dunner bevolkt gebied. We hebben te maken met bestraffing van degenen die een foute want anderen overmatig schadende avondklok opleggen en met sancties die alle mensen wezenlijk beperken. Volkswil varieert en daarom kan pure democratie dikwijls geen verantwoorde oplossingen aanreiken. De eerste Stenen Tafel kwam uit de Sinaï waar rotsen insluitsels hebben die op schrift lijken. Die keert zich tegen een machtig wordende Mammon maar verwerpt ook om bijvoorbeeld cultuur met een hoofdletter te schrijven in een soort struisvogel attitude. Verder uitzoeken past in de thans als evolutionair verstane ontwikkeling van beide natuur en geest op planeet Aarde.

Geen opmerkingen: