woensdag 6 januari 2021

VVD, bron van corrupte praktijken

          Driekoningendag
Een volkspartij is per definitie vóór aanzienlijke nivellering en tegen semi-feodale praktijken. Onlangs bracht Jos Vervoort naar voren hoe in 1917 het kiezen van een afgevaardigde voor het parlement vervangen werd door vertegenwoordiging van politieke partijen. Met als gevolg uiteindelijk alle macht bij wat tegenwoordig heet de Achterkamertjes en hun knechten. De Justitie zweeg bij deze staatsgreep. Ook heden is er geen sprake van een onafhankelijke derde macht doch accepteert men achter de Groene Tafel doodleuk dat ons belangrijkste wetsartikel, art 1 der Verklaring van de rechten van de mens en opgenomen in de preambule der Verdragen van de Europese Unie, grof geschonden wordt. Dit artikel tekent absolute gelijkwaardigheid, ergo recht op deelname aan beraad en besluit zoals goed doenlijk via bindende referenda. Waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. In het verlengde hiervan ligt het kiezen van volksvertegenwoordigers als vóór 1917. Hetgeen de macht van de Achterkamertjes, waarin het VVD complex domineert, zal breken.
Maar in VVD kringen en bij aanleunende partijen is het streven naar een piramidale maatschappij zoete koek. Gelet op het oogmerk van wet en Verdrag met dat art 1 als basis moet zulks als verwerpelijk aangemerkt worden. Er hoort geen plaats te zijn ook voor baronnen uit het Haagse carrousel die zich in gemeenten boven de massa wanen. De kopstukken van de VVD verheimelijken hun kwade bedoelingen door zich te presenteren als volkspartij. Een dikke onvoldoende ook voor Wilders als enig partijlid en die nota bene uit de EU met die prachtige ons beschermende preambule wil. Brussel is hoofdstad van die Bond en België zal daarom nooit uit de EU stappen. Dan kan Nederland dat ook niet vanwege anders een kwalijke grens. Als het waar is dat die VVD eigenlijk niets op heeft met gewone mensen -en bovenmodaal krijgt weer de meeste eurootjes inkomensverbetering- wordt de conclusie dat de eertijds liberale organisatie corrupte voorlieden heeft die allesbehalve een volkspartij willen maar in tegendeel een rijke minderheid wensen te bevoordelen.
Dit blijkt allemaal mogelijk in een land met een brede middenklasse waarvan velen zich willen gedragen als profiterende volgers, in de praktijk een soort afhankelijke horigen. Deze lieden zijn bevreesd voor nivellering en prefereren een semi-feodale samenleving waarin zij zelf tenminste boven de massa staan. Daar is dan wel veel politie, knechten van de machthebbers bij nodig. Ver weg is hoe bij vroegere stammen elke jongeman een soort militaire opleiding kreeg om hoofd en handen te leren gebruiken in nood en voor dagelijkse orde. Dat ging allerminst slaafs zoals in het tegenwoordige kleine huurlingenleger.
Bijvoorbeeld op de site "kieswijzer" van de Vrije Universiteit wordt geen volle deugdelijke info verstrekt thans enkele maanden vóór 17 maart. Men houdt zich er slechts bezig met ondergeschikte zaken te vergelijken en daaraan kleeft een zeker bedrog. Of is het onwetendheid, domheid bij deze geleerden? Bekijk eens het programma van de Piratenpartij en zie slechts platitudes, hun naam niet waard. Verscheiden reaguurders op Geen Stijl laten zien dat de onderwijzers teveel verdienen en lui geworden zijn. Zij brengen de kinderen onvoldoende bij om zonder schelden problemen te bespreken. Bij Geen Stijl mekkeren de schapen met slechts de koepel als blaffende hond. Herder, leiding, programma ontbreken. Op de universiteiten proberen professoren ons wijs te maken dat het hier een rechtsstaat is. Ze zwijgen over art 1, over de smeerlapperij van het belasting ontduiken -ook massaal door bovenmodaal via de aftrek pensioenpremie, welke de onderklasse zwaar benadeelt. Merk op dat de niet gekozen managers van de pensioenfondsen -die zorgen voor scheve verdelingen na het werkend leven- meer geld beheren dan nodig om het hele grote bedrijfsleven te collectiviseren en den arbeider hoger loon plus winstdeling te bezorgen. Met staken van onzinnige productie voor winstbejag. De bobo's van de vakbonden volgen kennelijk de Achterkamertjes waar veel aandelen opgehoopt zijn; ze minachten de belangen van de werknemers. 
Hoe valt omwenteling te bereiken? Het Internet biedt gelegenheid om zich te uiten en zie het stuk straattheater (monoloog) op bovenstaande site: Een op een programma, dat in een beschaafde natie eerlijk en nivellerend behoort te zijn, gekozen president breekt de macht van de Haagse BN-ers, welke zorgen voor de kandidatenlijsten der partijen en ministers aanleveren. Kortom worden de VVD en bondgenoten uitgeschakeld. Mits natuurlijk het nieuwe staatshoofd bekwaam genoeg is om uit het volk deskundigen voor de regeringsposten te halen en die ook verplicht na een tijdje rouleren met wie nog aan de kant staan, zodat opkomst van aangenomen dochters der oude partijen gesmoord wordt. Onder meer verdwijnt dan de vieze burgemeester van Amsterdam die toiletten en douches afsluit zelfs in het zwembad onder goedkeuring van de onreine badmeesters. Die doorgaat met onnodig inperken van het domein onderaan de maatschappelijke ladder -daar had men al geen toegang tot het grote gebouw op de Dam- terwijl men in de vooraanstaande kringen van Groen Links volop ruime woon-, werk- en recreatieplekken heeft met poen zat om naar believen het gedrukte te kopen. Het personeel van de biebs is blij met hun doorbetaalde vrije dagen. Maar de Centrale OBA had een prima systeem om afstand te houden doch moest door de razende dwingelandij der neo-fascisten dicht. Wat houdt de VVD de mensen voor als kernwaarden van liberale aard?: vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid. De huidige bonzen daar pleiten voor een sterke overheid. Dat heeft zich dus uitgepakt in carrousels met vriendjespolitiek en de Mammon als steunpilaar. De chef van de Nederlandse Bank is onder de valse profeten en beweert dat grotere staatsschuld niet slecht is. Maar het maken van staatsschuld verrijkt de rijken met rente. Zij hebben geld over of teveel en dragen niet naar vermogen af aan Onze Schatkist. Naar schatting houdt een derde van de bevolking geld over. En gaat het pad der uitbuiting op. Die willen geen verandering. Helaas horen bijna alle dik betaalde figuren van de media daarbij. Alsook de economen op de universiteiten die bewust verzuimen om alternatieve modellen te vinden.
In theorie rest de democratische tekortgedane meerderheid misschien algemene staking. Het zijn immers de werkers die het bestaan van een overheersende, zelf niet producerende maar parasiterende klasse mogelijk maken. Staking om de republiek met gekozen president, bindende referenda en rechtstreeks gekozen parlementariërs als vóór 1917 te krijgen. Te krijgen? Daarvoor zul jij je moeten inspannen! Tussen haakjes kunnen als er een districtenstelsel ingevoerd wordt de stemmen van verliezers elders bijgeteld worden zodat er toch een evenredige vertegenwoordiging ontstaat.
.

Geen opmerkingen: