maandag 25 januari 2021

rellen en rollen

Ook psychologen laten zich wijsmaken dat Nederland een rechtsstaat is. Zulk fout uitgangspunt hindert goede kijk op relgedrag. In werkelijkheid kent ons land een semi-feodale structuur met boven in de maatschappelijke piramide de Achterkamertjes. Die de meeste kandidaten voor de volksvertegenwoordiging selecteren en hen een ton in het vooruitzicht stellen. Zodat zij tot de welgestelden gaan behoren en het lagere volk niet meer representeren. Dit wordt in stand gehouden mede door krant en televisie waar telkens en haast uitsluitend de bonzen hun gelijk mogen verkondigen. Censuur treft veelal de "onderanen" behalve op bijvoorbeeld Geen Stijl dat niet slaafs de propaganda van de bovenliggers weergeeft. Op de radio word je gehersenspoeld met soms afstotelijke reclame zoals voor "hoger opgeleiden" en wie geen geld heeft kan daar niet terecht.
Dan klinkt alom dat vredelievende demonstraties best mogen. Niet erbij verteld wordt dat deze de echte gezagsverhoudingen nagenoeg ongemoeid laten en een mooie uitlaatklep zijn voor ontevreden lieden die verder weinig bereiken. Aan wie door de machthebbers toch niets wezenlijks gegund wordt en zeker niet werkelijke democratie van een soeverein volk. Maar er zijn en dat vooral jongeren die moeite hebben met de hen opgelegde law and order door lieden met zoveel meer vrijheden en mogelijkheden. Zij weten niet, weten niet hoe grondige verandering naar een egalitaire samenleving te verkrijgen zonder bobo's die uit de Schatkist grote porties voor zichzelf halen en zonder miljardairs die kunnen door- en verdrukken. Dan voegen zich daarbij op straat jonge mannen die stoer willen zijn, de handen uit de mouwen willen steken en ook al niet voorzien van ruime keuze straatstenen oppakken. Een flink deel van hen "blijkt" bij sollicitatie naar een goede mooie baan minder geschikt, lees dat er al genoeg mensen zijn en vooral relaties. Zo wordt menigeen naar beneden getrapt.
Vergelijk daarom met de vroegere stam, welke meestal een leiding had ervoor zorgend dat iedereen een goede rol kon spelen. Niet horig uiteraard zoals thans en niet aangewezen op de rel. Ook niet zoet gehouden met voetbal of boeken doch opgeleid om in huidige termen een actieve democratische rol te vervullen. Niet weggezet door de Haagse adel als onmondig en in toom te houden door hun politieknechten. Die gewapende knechten worden betaald door degenen die het geld hebben en voegen zich naar dezen. Met ook indoctrinatie van de omgekeerde waarheid dat beletten buitenshuis te gaan geen misdrijf is.
Voer de regel in dat niemand meer dan een miljoen uit Onze Schatkist mag vergaren en de kwaad aanrichtende huidige NL-top verdwijnt schielijk om plaats te maken voor nieuw bloed, hopelijk zonder of met minder vergiftigingen. Dus schrappen op de kieslijsten allen die zich na dat miljoen weer op- en voordringen. Dat vergemakkelijkt goede weg naar de republiek zoals eerder beschreven.

Geen opmerkingen: