woensdag 13 januari 2021

po-, po-, politiek

             Ophokken van kinderen pakt goed uit voor de PvdA
Menig jongere heeft in een klein huis weinig studeerkamers om Internetonderwijs te volgen zonder dat daarbij de rest van de familie aanwezig is of zich een beetje koest houdt. Dat heeft als resultaat minder hoger opgeleiden en dus meer arbeidskrachten die de Polen kunnen vervangen. Bijkomend voordeel is dat zij ook de huisvesting van deze remigranten kunnen overnemen. Zulke mensen zijn wel tevreden met de televisie plus één krant en hoeven zich niet in te spannen om weekbladen en boeken door te nemen zodat de bibliotheken gesloten mogen blijven. Minder van wat hoger opgeleide nederlanders vermindert de vragen waarom de partijbonzen een ton uit de Schatkist krijgen en de middenmoot niet. Die loopt weg naar PVV en FvD waar men niet wil beseffen wat er in de preambule der Verdragen van de Europese Unie staat. Onderaan ben je vrij, asperges stekend of werkend in de kassen, om akkoord te gaan met de Partij, die grote en heel grote inkomensverschillen normaal vindt, althans niet laat merken er bovenop te zitten om Mercedes en voedselbank evenredig te distribueren. De welgestelden moeten immers geld over houden om aandelen te kopen en zo de werkgelegenheid te stimuleren. Aldus krijgt de PvdA weer meer kiezers achter zich omdat het bevolkingssegment onderaan de maatschappelijke ladder vergroot wordt. 

Hoe zit het met de Duivel Aanbidders die hun Mammon hoger stellen dan het bestaan van pelsdiertjes zoals de Schepper bedoeld heeft; zo levend dat zij Hem eren? Waar staat die C eigenlijk voor? Het CDA beloont nota bene de kwaadstichters. En moet gesteund worden dat welgestelden rondlopen in villa en tuin terwijl er verbod geldt om uit de éénkamerwoning naar buiten te gaan? Essentieel is vrijheid van handel en wandel zonder anderen te benadelen of te bevoordelen. Daarom moet het CBS de grafieken van het FvD analyseren en erover berichten.
Het kabinet steunt eigenlijk op een minderheid, namelijk zijn veel christelijk georiënteerde kiezers bij ChristenUnie en CDA niet werkelijk vertegenwoordigd door de vooraanstaanden in deze partijen die de dienst uitmaken en zichzelf graag goede buit uit de Schatkist toerekenen.
De laatste opiniepeiling pakte goed uit voor Rutte c.s., maar als alle Antillen door inlijving bij europees Nederland mee zouden doen met de verkiezingen dan komen de rechtsen mogelijk tekort. Misschien is de bevolking ginds wel voor aansluiting bij NL zoals Bonaire gelet op dan gegarandeerd minimum inkomen van redelijk nivo.

                Ongeoorloofde inmenging
                                                              De Verdragen der Europese Unie zijn gegrond op de universele Verklaring van de rechten van de mens, weergegeven in de preambule. Dit garandeert vrije handel en wandel voor zover niet schadend. Dat laatste wordt bij wet vastgesteld, desnoods achteraf, terwijl in een beschaafde natie sociale controle leemten opvult. Een Rutte, totale leek op medisch gebied, kan daarom niet verbieden dat de eigenaar van een fietswinkel zijn zaak opent met de nodige zorg zoals bijvoorbeeld met mandjes om afstand te houden. Immers is hier de kans op corona besmetting vele malen kleiner dan in de supermarkt. De rechter zal derhalve eerder baas willen spelende ministers naar de gevangenis moeten sturen dan de vrije zich verantwoordelijk gedragende burger. Uiteraard hoort men raad van deskundige dokters op te volgen, vooral indien een second opinion eensluidend is. Maar als er een radioactieve bom barst boven Nederland staat iedereen in de kou want er zijn geen schuilkelders en alles wat daar bij hoort. Wel genoeg bedden voor de getroffenen omdat er volop matrassen en dekens zijn terwijl de arts echt niet de hele tijd bij elke patiënt hoeft te verblijven en de verpleegsters evenmin. Daarom moet eens onderzocht worden wat er waar is van de hoge nood door covid bij de ziekenhuizen.
De lijsttrekker van de ChristenUnie wil een preambule bij de Grondwet met daarin essentiële waarden. Die man suft want de preambule der Europese Verdragen bevat immers al onze belangrijkste wet. Zowel CU als CDA hebben deels een achterban van beneden-modalen die principieel op een christelijke partij willen stemmen. Echter zijn de beleidsmakers in die zogenaamde middenpartijen welgestelden en dat maakt het bestaan van het huidige kabinet mogelijk. Vandaar ook dat die lieden het bindend referendum verhinderen.
Ondergesneeuwd raakte intussen christelijke visie op het leven, dat tijdelijk is op Aarde met naar Bach beëindiging op het beste uur om vervolgd te worden in het Paradijs. We weten dat een chipje genoegt voor een reprint en houdt op met zeuren en leuren aangaande stoffelijke overschotten. Atheïsten daarentegen wacht geen toekomst want de roomsen hebben het vagevuur afgeschaft en de paus rept dat de hel niet bestaat; weet het dus beter dan zijn Baas. Of komen ze misschien in het graf te liggen zonder de neus te kunnen sluiten voor de stank van het rottend lichaam? Het is deze mensen vanzelfsprekend gegund om te proberen een maximale tijd op onze planeet door te brengen. Maar onder voorbehoud anderen, dieren en planten ook, niet te schaden. Dan moet je zorgvuldig handelen en wandelen. Niet als beunhaas voorzien van politieknechten medeburgers gaan dwarsbomen. Tussen haakjes kan het mobieltje met wat software uitgerust worden en gaan piepen als je te dicht genaderd wordt, er geen afstand gehouden wordt. De gemeenschap is gehouden de kleine ruimte rondom een ander volledig te respecteren en dit geldt eveneens voor hun honden.

Geen opmerkingen: