vrijdag 25 juni 2021

huisvesting

   spreiden voorbij de grens
                                           In het derde decennium van de 21e eeuw is te stellen dat een vrijstaand huis met tuin de norm moet zijn voor wonen in welvarend Nederland. Men kan uiteraard kiezen voor een flat of gedwongen zijn om daarin onderdak te hebben. Maar het laatste dan tijdelijk, met mogelijkheden om als gelijkwaardige burger "zich te verbeteren". De gemeenschap hoort dit voor ogen te hebben en daarom het landsbestuur opdragen goede planning te maken. Die moet financieel uitvoerbaar zijn en algemeen tot tevredenheid leiden.
Af valt dan het bijbouwen van een miljoen woningen, meestens in onprettige blokken. Hiertoe zijn wel voorstanders in ruime mate aanwezig, variërend van wens om over meer goedkope arbeidskrachten te beschikken tot de idee dat een andere natie vrijgesteld kan worden van zorg voor goede economie die emigratie onder het mom van asiel zoeken overbodig maakt en waar ouders en overheid niet verantwoordelijk zijn voor eigen kinderen. 
Afname van de bevolking in ons land tot een 15 miljoen lijkt in tien jaar haalbaar en leidt tot een evenwichtiger situatie op de woningmarkt alsook op het sociale vlak. Omdat er in de 
Tweede Kamer nagenoeg niets naar voren gebracht wordt over goede verdeling van welvaart in het land met dat inwonertal zijn er nieuwe verkiezingen gewenst. Wie wil vertegenwoordigen kan zich over zo'n toekomst uitspreken en daarmee stemmen trekken. Bij een bewust volk zal er altijd een minderheid zijn die voorkeur heeft voor villa's met op enige afstand woonkazernes. Waarin nog wel miljoenen mensen bij gepropt mogen worden. De meerderheid echter zal ongetwijfeld instemmen met de hierboven gestelde norm. Om in tijd van internationale nood zelfvoorzienend te zijn met voedsel en rekening houdend met misoogst op eigen bodem is groei van het inwonertal onverantwoord, net als bouwen lager dan een tien meter boven naburig groot water. 
Het financiële plaatje bij stimulering van een verminderd inwonertal is ongunstig voor de middenstand, die kleinere omzet zal behalen. Voor grote maakbedrijven kan het zo uitpakken dat meer techniek leidt tot hoger loon voor minder werknemers. Delen van de voedselproductie zullen mogelijk verplaatst worden naar bijv. Polen, hetgeen daar de welstand dichter bij het westers niveau brengt. Groot voordeel valt te behalen met het schrappen van uitbreiding der infrastructuur, een post van vele tientallen miljarden. Door verhoging van de brandstofprijzen zal men minder geneigd raken om allerlei over de Aardbol te verslepen en krijgt regionale werkgelegenheid stimulansen. Dubbele nationaliteit is discriminerend voor wie er geen twee heeft en dus zich niet in een veel groter gebied vermag te ontplooien. Het dubbele paspoort is terstond af te schaffen. Wie dan een vreemde nationaliteit begeert kan net als ieder ander gestimuleerd worden tot emigratie middels een gratis zak geld. Want zo komt er een woning vrij. Indien anders voor een paar ton een stuk huisvesting toegevoegd zou moeten worden kan er wel tot honderdduizend euro meegegeven worden om toch in de plus te geraken. Een glijdende schaal zal het best passen. De bouw hoeft niet te krimpen omdat oude huizen van matige kwaliteit te vervangen zijn. Zo kunnen in de aardgasstreek zelfs nieuwe dorpen ontstaan, liefst op terpen. Bedenk verder dat voor het geld dat verdichting van de Randstad kost aan de rand van de woestijn tegenover de Canarische Eilanden drie nieuwe prachtige metropolen gebouwd kunnen worden, waarvan de tweede weg te geven is aan Marokko en de derde aan de West-Saharanen. Zo valt het Nederlandse Rijk te vergroten met een tienduizend vierkante kilometer kaal terrein waarop onze inventiviteit los te laten is. Dit in ruil voor verblijf van bijna een miljoen Marokkanen in de Benelux. Dergelijke ontwikkeling met veel baat voor gindse regio zal elders voor herhaling vatbaar zijn om de wereld beter leefbaar te maken en plant en dier te begunstigen, dorre aarde drenkend met afvalwater om groen te verkrijgen. Het omvat een win win situatie voor allen die geen te groot nationalistisch bord voor de kop hebben. Richting noordwest Afrika was er tijdens de Volksverhuizing al een grote migratiestroom en in eigen land kwamen de Friezen van overzee met zelfs in de Middeleeuwen hun spraak als cultuurtaal in Groninger land.
Goede regeringspolitiek bestaat volgens het voorgaande uit het bevorderen van redelijke verdelingen waarbij het buitenland een flinke rol toekomt; te smeren met geld dat zoals het er nu uitziet verspild wordt aan onnodige grote concentraties in NL van mensen en hun dingen.
De rechtse minderheid heeft het momenteel voor het zeggen en kweekt miljonairs en voedselbanken. Nota bene met steun van links, herstel van de linkse notabelen die allemaal tot de gegoede klasse behoren en hoera blijven roepen voor de piramidale monarchie. Ook hebben zij baat bij een grote onmondige onderklasse, want zo kun je baas blijven spelen; al verkondigend vanuit je mooie woning dat er voor Jan en Ali bijgebouwd moet worden en dat wellicht de subsidies te verhogen zijn. Maar minder mensen, minder gegadigden zal naar schatting de huizenprijzen met de helft doen dalen, namelijk tot een niveau zonder woekerwinsten, extra infrastructuur, hoge gemeentelijke grondprijzen, enz. Dan hebben we het nog niet over de dieren die bij bevolkingsgroei in groter getale ellendig bestaan krijgen in de bio-industrie. Akelige hollanders gunnen het kalf niet om bij de moederkoe te drinken. Vluchtelingen blijven welkom zolang dat nodig is. Meer nog moeten politieke gevangenen vrijgekocht worden. Dat heeft vele malen grotere prioriteit dan asielprocedures. Ministers die dit links laten liggen zijn te vervangen.

Geen opmerkingen: