woensdag 2 juni 2021

staastsmoskee

                   Museumplein invullen
       Op het belangrijkste plein van Amsterdam past wel een grote moskee in de vorm van een zwarte kubus op pootjes met gouden raamkozijnen en licht hellend naar het Midden-Oosten. Immers hangt een groot deel van de huidige bevolking de islam aan. Amsterdam is niet echt multicultureel want zonder bijvoorbeeld toneel in vreemde talen. Gebruik van het engels in vele winkels doet vermoeden dat men daar niet erg ontwikkeld is. Zo'n moskee, fraai contrasterend met het groene gras en de witte Badkuip vult het oostelijke deel van het Museumplein op. Maar het moet wel een staatsmoskee worden, dat is zonder extremisme gelijk ook de Koran daar afschuw van heeft.
Lof zij God, heer van hemel, Aard' en hel.
Bidt tot Hem, Die is eeuwig; Hij doet wel.
Toon ons Allah* rechte paden,
met Uw gunst vermijdend kwaden.
Onze Heer, veroordeel niet
wie vergat wat Gij gebiedt,
maar schenk Uw hulp; als U ons leidt
krijgt voet ruim baan, wordt 't hart verblijd.
                                  * Jaweh, HEERE
Dit behelst dat die moskee een leerhuis wordt voor vreedzame co-existentie, geheel volgens de preambule der Verdragen van de EU en inbegrepen de rechten op eigen natie. Dit geldt voor de hollanders die liever dubbele, anderen discriminerende nationaliteit willen afschaffen zodat veel niet-integrerende marokkanen en turken terugkeren. Eventueel met een toelage als dat gunstig uitpakt voor het vrijmaken van woningen. Het scheelt zeer duur bijbouwen. Het geldt voor de israeli's bij wie de arabieren slechts in beperkte mate tweederangs status hebben zoals niet kunnen deelnemen aan defensie. Er was geen palestijnse natie met eigen historie, cultuur en taal en indien de bevolkingsgroei er percentueel niet meer geweest was dan in Nederland zouden er nagenoeg geen problemen zijn. De kunstmatig opgevoerde bevolkingsexplosie diende om de israeli's in zee te drijven en daar een nieuwe in verschillende opzichten -denk aan de verdrijving van joden uit de arabische wereld- een anti-joodse staat te stichten. De beste oplossing voor Gaza is ongetwijfeld VN-bestuur plus VN-ordetroepen met verwijdering van Hamas. Zodat in tien jaar de regio (inclusief aangrenzende egyptische steden om geen kloof te laten ontstaan) zich vermag te ontwikkelen tot een metropool met westerse levensstandaard. Met ook een racecircuit en daarop huurauto's. Want import van grote dure particuliere voertuigen valt te beperken tot terreinwagens, mits er goed ov komt. Plus een Grand Prix Gaza.
   De moskee op het Museumplein zal Amsterdammers herinneren aan de Grote Geest die wellicht vele planeten heeft ontwikkeld op andere manieren dan de Aarde en bij ons niet op de televisie kan verschijnen omdat dan alles vast komt te liggen en onze keuzevrijheid verdwijnt. Op de scholen en universiteiten in de hoofdstad moet men niet langer de kop in het zand steken maar ter sprake brengen de onwenselijkheid om de jeugd voor te houden dat alles "vanzelf" ontstond. De Koran is volstrekt duidelijk dat in het Paradijs oprechte moslims samen met joden en christenen aan dezelfde tafel zullen zitten. Dan is het zaak om op het Ondermaanse daar al een beetje mee te beginnen en de voorgestelde staatsmoskee past hierin.

Geen opmerkingen: