donderdag 10 juni 2021

waarheen met "Den Haag"?

           Als de salarissen van de volksvertegenwoordigers verlaagd worden tot modaal komt er hoogstwaarschijnlijk een linkse regering.
Leidt dit tot echte democratie? Thans bepaalt bovenmodaal de gang van zaken, met name de inkomenspolitiek, hoewel die welgestelden slechts een minderheid vormen. De huidige piramidale maatschappij valt vlot te vervangen door een republiek met gekozen president, die uit heel het volk bekwame ministers zoekt en bindende referenda houdt. De Achterkamertjes en het baantjescarrousel verdwijnen dan. Marianne Thieme lijkt een geschikte presidente en per referendum kan zij -als ze wil- die hoogste functie gaan vervullen. Dat zal NL goed doen.
In dit land moeten de rechters vervangen worden daar zij ons bedriegen met het niet willen erkennen van de gelijkwaardigheid, zoals deze bevestigd is in de preambule der Verdragen van de Europese Unie. En dat ook gewoon normaal is in een beschaafde natie.
Waarom de media dit allemaal niet naar voren brengen is een raadsel. Zijn de journalisten bang om hun goed betaalde baantjes te verliezen, die zij meestens krijgen van wie macht en geld hebben?
                 1500 miljard bij de pensioenfondsen à enige miljarden kosten per jaar en zonder controle door het volk mag wel een wantoestand heten. Immers behelst zulk vermogen slechts AANSPRAAK op eten en verder, in de toekomst geproduceerd door anderen. Dit valt prima, zelfs beter te regelen met hoge AOW. Die gelijkelijk verdeelt en geen premieaftrek kent waardoor welgestelden miljarden minder hoeven af te dragen aan de fiscus dan overeenkomt met het (door het volk gewilde) belasting betalen naar draagkracht. Er is niets tegen zelf sparen maar zulks de facto op kosten van niet-begrijpend benedenmodaal  bestempelt de profiteurs tot een soort flessetrekkers. Hoe journalisten in te delen? Dat vermogen bij de pensioenfondsen is meer dan nodig om alle grote ondernemingen te collectiviseren en de werknemers zeggenschap, hoger loon en winstdeling te bezorgen. Dan blijft er nog genoeg over om de staatsschuld te delgen -wat jammer is voor couponknippers- en de AOW met honderden eurootjes per maand te verhogen. Scheelt subsidies en ambtenaren. Het als papagaaien napraten door de journalisten van die "flessetrekkers", waaronder nota bene de goed betaalde vakbondsbobo's, vergt laten we niet schelden maar zeggen correctie.
De Justitie valt te verwijten zich afhankelijk opgesteld te hebben van de sjoemelende veelverdieners, o.a. zittrend in het parlement en weggekeken te hebben van de non-discriminatie. De rechters kregen bij hun opleiding over Socrates en Plato te lezen: toen al werd duidelijk gemaakt dat zoiets als bevoordeling van de bovenlaag met tientallen miljarden via die premieaftrek aangepakt moest worden want discriminerend jegens de vermeende minderen.

Geen opmerkingen: