dinsdag 8 juni 2021

kernwapenvrije zone

en de Socialistische Partij
          Op Joop staat een stuk van een kamerlid voor de SP over het kwijtraken van atoombommen. Het bevat weinig nieuws en de media weigeren doorgaans zulke berichten van onbelangrijke mensen. Sommigen stellen dat kernwapens oorlogen blijken te voorkomen. Dit is waarschijnlijk onjuist, veeleer is er in het Westen verminderde zucht tot gebruik van wapens als gevolg van wat meer beschaving. Welke leidde tot bijvoorbeeld de universele Verklaring van de rechten van de mens. Art 1 daarvan tekent gelijkwaardigheid en heeft een voorloper in het bijbelse Tweede Grote Gebod. Mee speelt ongetwijfeld ook verminderd geloof in hemel of Paradijs zodat op het Ondermaanse naar maximaal leven gestreefd wordt. Dat kan weer veranderen nu men inziet dat de scheppende Grote Geest wellicht vele planeten tot verschillende ontwikkeling bracht en aan een chipje van een dode genoeg heeft voor een reprint. Op school ware ter kennis te brengen dat er naast fysieke ook geestelijke evolutie gaande is. Met in de religie Nieuw Verbond, gebracht door de Messias, waarin onze status verhoogd wordt van knechten -die loon willen- tot "kinderen" met enige toegang tot Pa's portefeuille. Die evenwel opgevoed moeten worden om niet tot zombies of automaten te geraken en daartoe blijkbaar lief en leed hebben door te maken. God kan niet op de televisie verschijnen omdat dan alles vast komt te liggen en onze keuzevrijheid zou verdwijnen.
Die keuze omvat of jongeren zelf als volwaardige burgers militaire opleiding -gelijk vroeger ridderzonen kregen of gebruikelijk was bij de stammen- willen om hoofd en handen te kunnen gebruiken in tijd van nood en voor dagelijkse orde. Het alternatief is de huidige semi-feodale overheid met politie en boa's als knechten. Generaals hun gang laten gaan naar hogere positie en meer geld? Behalve Poetin is er geen rus die erover denkt bij ons binnen te komen anders dan als toerist. Ergo zijn de nederlandse kernwapens overbodig en is te onderzoeken of nucleaire explosieven opgeslagen kunnen worden in moeilijk toegankelijke Noorse fjorden. Scandinavie en Nederland lenen zich misschien voor een neutrale zone zonder NAVO indien Rusland geholpen kan worden aan meer democratie.
Overbevolking is dikwijls oorzaak van oorlog en daarom is de regel in te voeren dat geen staat meer dan een half miljard inwoners mag tellen. Derhalve nu Tibet, Hongkong en de Oigoeren onafhankelijk van Peking is goede politiek. Wereldwijd is verplichte DNA-registratie nodig om sancties te kunnen nemen tegen overbevolking en de dieren hun nodige ruimte te geven. Dit laatste houdt in dat het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Himalaya los gemaakt worden van staten gelijk Antarctica. Met de Noordpoolstreken erbij is dit tevens goede aanzet tot genoemde neutrale zone.
Er zit een vijftienhonderd miljard bij de NL-pensioenfondsen. Meer dan genoeg om alle grote bedrijven over te nemen, de werknemers te voorzien van hoger loon en zeggenschap, de staatsschuld te delgen, de AOW met honderden eurootjes per maand te verhogen, allerlei dure ambtenaren kwijt te raken. Maar nationaliseer niet de westerse wapenindustrie, want dan krijgen veel pratende vrouwen kans om onderzoek te stoppen. Zodat een chinese vloot op de Noordzee arme boeren uit Bangladesh aan land kan zetten om de wadden in te polderen. Heeft de SP geen inspirerende bekwame leider en verwaarloost de partij belangrijke inbreng? Misschien kan de Rode Jeugd iets beters beginnen, ook met eigen radiozender want waarom moeten wij gehersenspoeld worden door Promovendum en Specsavers? Schrijf eens een prijsvraag uit voor een nieuwe naam die heel links dekt.

Geen opmerkingen: