donderdag 3 juni 2021

linkse regering svp

Wat meldde de stembus?
De uitslag van de laatste verkiezingen toont aan dat echt rechts niet gesteund wordt door een meerderheid van het volk. Bij de VVD zitten vooral welgestelden, die de facto niet willen afstaan aan minderbedeelden. Zij vormen binnen die partij wel een meerderheid maar er zijn daar ook ouderwetse liberalen wie het gaat om minder staatsinmenging en die niet afkering zijn van flinke lotsverbetering voor de minima. Welke laatste tegenwoordig voor een klein deel zelfs aangewezen zijn op de voedselbank. Van steeds meer subsidies her en der door ambtenaren zus en zo moeten VVD-ers niets hebben maar ja, als de vermeende minderen financieel klein gehouden worden.... Op D66 stemmen meest redelijk opgeleide mensen met redelijk inkomen en redelijke bereidheid tot enig delen. In deze partij is er wel redelijke steun te vinden voor een sociaal links kabinet. Het CDA telt vele eenvoudige lieden die van hun voormannen rechtse politiek moeten aanvaarden en zich niets hoeven aan te trekken van het Bijbelse gebod dat ook aan de ezel sabbat toekomt: ontspannen rondscharrelen in een natuurlijke omgeving. Hetgeen erbarmelijk opsluiten in stallen van de bio-industrie als zonde bestempelt. Het overige politieke spectrum is verdeeld in ontevredenheid. Als in Westerwolde de PVV groot is komt dat niet van rijke rechtse inwoners en in Pekela zal de PvdA terecht niet meer populair zijn wegens het gejuich in de Tweede kamer op Prinsjesdag voor de rangschikking naar hogere en mindere burgers, waar onder meer ene Den Uyl de hand in had. De nu bezige mevrouw Hamer is een oude rot met kwaaie ideeën van ons kent ons en baantjes carrousel.
Eenvoudig genoeg is de beste oplossing voor het land een president voor een Nederlandse Republiek kiezen -waartoe Marianne Thieme een prima kandidate lijkt-  die bekwame ministers uit heel het volk zoekt en bindende referenda houdt. Voeg eventueel daarbij opdeling van het land in enige autonome gewesten plus samengaan met de zuiderburen en ook Scandinavie om een sterk progressief blok binnen de EU en in de wereld te vormen. Dit is uitermate gunstig voor, in een zoveel groter gebied, de persoonlijke ontplooiingskansen. Plus beperking van vangen uit de Schatkist tot zeg een tien jaren, geldend ook voor ambtenaren en professoren. Dat bevordert roulatie en benutting van talent.
Een vlotte gang van zaken is mogelijk als de afgevaardigden in de Staten-Generaal voorstellen om Marianne Thieme per referendum te bekleden met het presidentschap. Wil zij niet of doet ze het verkeerd dan zien we wel weer verder. Maar het zijn allemaal veelverdieners in het parlement en zij vertegenwoordigen noch theoretisch noch in de praktijk werkelijk het volk doch gehoorzamen Achterkamertjes op de partijbureaus. Zodat het soevereine volk wellicht zelf het referendum moet houden. 
Bereidt u daar eens op voor!

Geen opmerkingen: