maandag 26 juli 2021

............echte kinderen

 ongelijkheid hoeft niet

    De Europese Verdragen hebben in de preambule als "grondwet" dat alle mensen gelijkwaardig zijn en dat geldt zeker voor wie geboren worden. Dit behelst dat een zogenaamd onecht kind niet achtergesteld mag worden en recht heeft te weten van wie hij of zij afstamt en te delen in diens erfenis.
Hiertoe kan DNA-registratie helpen en dit moet toch al verplicht gesteld worden om sancties te kunnen nemen tegen overbevolking. 
Wet wordt door het soevereine volk gemaakt en moet stroken met de beginselen van beschaving, ter welke bepaling de Midden-Oosterse godsdiensten al heel lang nuttig zijn, met name het bijbelse Tweede Grote Gebod daarin: respecteer en help de ander want hij/zij is als uzelf. Gelijkwaardigheid houdt in verwerping van de monarchie waaraan altijd gekoppeld zit een vermeende elite die zichzelf bevoorrecht. Slechts de republiek is mogelijk ter verwerkelijking; waarin het volk recht toekomt om een leider of president te kiezen die uit heel de bevolking bekwame ministers zoekt en bindende referenda organiseert. Waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Afpakken van het recht op deelname aan beraad en besluit is te beoordelen als een misdrijf.
Nederland is geen rechtsstaat zoals blijkt uit verwerping van de wet gesteld in genoemde preambule, hetgeen geleid heeft ook tot sjoemelen met het door het volk uitdrukkelijk gewilde belasting betalen naar draagkracht. Met vele nullen gaande als belastingontwijking door multinationals maar eveneens met voordeel behalen uit de aftrek pensioenpremie, welke een brutale verschuiving van inkomen ten nadele van beneden-modaal behelst. Dit behoort in een beschaafde natie met terugwerkende kracht want billijkheid bewerkstelligend gecorrigeerd te worden. Kinderen hebben geen schuld aan slavendrijverij (of hedendaagse uitbuiting!) van hun ouders maar moeten wel schadevergoeding betalen als zij profiteerden. En zijn sprekend met de psalm zo ongeveer tegen de muren te verpletteren als zij in de voetsporen van hun ouders willen treden. Indien het niet doenlijk is om per familie te vereffenen komt de getroffen gemeenschap compensatie toe. Wat Suriname betreft kan dat bijvoorbeeld met (geld voor) ontwikkeling van de Tafelberg -duizend meter hoog en met aangenaam klimaat- voor toerisme plus een spoorlijn daarheen. Ook voor hollandse schoolkinderen om de tropen te leren kennen. Lagelonenlanden zijn gebaat met een heffing op te goedkope producten die in gindse AOW-potten komt.
In ons land strookt het opsporen van ouders zo nodig via DNA testen met de gelijkwaardigheid die elk kind behoeft. Bij kinderen, ook indien erop uitgestuurd als vluchteling -een kind loopt zelf soms wel weg maar dat is niet ver- zijn primair de ouders verantwoordelijk voor zorg en daarna hun staat. Lukt dat niet altijd met verwerkelijking dan kan personen met dezelfde nationaliteit een heffing opgelegd worden ter bekostiging van plaatsvervangende zorg. Met spoed zijn dus te regelen dat verschil in bejegening tussen "onechte" en echte kinderen wettelijk opgeheven wordt in overeenstemming met de EU wet als geformuleerd en geaccepteerd in de preambule der Verdragen. Een DNA test mag niet ontbreken bij lastige opsporing van ouders omdat dit betrouwbaar is en allerlei verklaringen van mensen dat veel minder zijn. Dit kan dus onderdeel vormen van de wereldwijde registratie om overbevolking in te dammen. De politiek dient als basis te hanteren dat een staat niet meer burgers mag hebben dan een half miljard teneinde geen bedreiging voor de buren te vormen. Hierbij te tellen zijn migranten met slechte bedoelingen. 
Niet elke wet kan zodanig geldig zijn dat respectering vereist is want wet is pas goed indien gefundeerd op billijkheid. Vandaar dat oorlogsmisdaden bestraft kunnen worden door wettelijke regeling met terugwerkende kracht. Het principe is eveneens toepasbaar waar gewoonlijk doodstraf verboden wordt.
Het komt heden ten dage voor in ons land dat de Justitie de andere kant opkijkt als onechte kinderen zouden claimen volledig mee te delen in erfenissen en bovendien wijzen op schuld met evt. bestraffing van ouders -vaak de man die zijn kind in de steek laat. De biologische ouder is volledig verantwoordelijk, zo moet de wet volgens billijkheid luiden. Het is een feit dat dienovereenkomstig gehandeld, gecorrigeerd moet worden in ons land. Wie verstoort doet het kind onrecht en is derhalve strafbaar, medici niet uitgezonderd.
Klein Duimpje werd ten onrechte achtergelaten in een donker bos zonder voldoende voedsel. Jonge migranten die thuis geen kansen weten te benutten kunnen bij ons geholpen worden met opleiding tot een goed beroep. Maak daar desnoods ruimte voor door de instroom van buitenlandse studenten - die ook wel in eigen land terecht kunnen- aan de hollandse universiteiten af te remmen en geld te besteden aan opleiders waarover een ontwikkelde natie toch in alle sectoren en regionen beschikt. Inbegrepen enige militaire vorming om zich bij terugkeer naar het moederland te kunnen verdedigen tegen agressievelingen. Er zijn trouwens ook jeugdigen die wel in een nederlands vreemdelingenlegioen zouden willen helpen aan betere orde her en der. Waarschijnlijk heeft domheid en het belust zijn op reisjes geleid tot veel geld kostende aanwezigheid van buitenlandse militairen in Afghanistan. Beter ware geweest om jongeren van daar enige tijd in een westerse omgeving te doen verblijven om kennis te verwerven over beter omgaan met vrouwen en de voordelen daarvan, alsook om beroep en militaire vaardigheid te verkrijgen.

Geen opmerkingen: