woensdag 28 juli 2021

.........vette hollandse leugens

    essay
 
Alleen in een republiek is echte gelijkwaardigheid mogelijk. De professoren die beweren dat Nederland een rechtsstaat is liegen, want de preambule der Verdragen van de Europese Unie erkent onze gelijkwaardigheid. Dit moet dus absoluut gerespecteerd worden. Schenders die een monarchie in stand houden met daarbij automatisch een klasse van bovenliggers horen bestraft te worden. De media laten goede voorlichting helaas achterwege. Dat heeft een reden: De redacteuren behoren zelf tot de gegoeden en daarom ook geen woord over de vriendjespolitiek waarmee hoogleraren in de rechtswetenschap en de lieden achter de groene tafels benoemd worden. De NRC wil schrijven over ongelijkheid in Nederland maar het is bijna zeker dat de republiek niet aan de orde komt. En dus ook niet correctie met vervanging van de schenders der gelijkwaardigheid. Die is niet alleen verstoord met het beletten van het elementaire recht op deelname aan beraad en besluit; zoals prima te doen met referenda waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Ook wordt grof en brutaal bedrog gepleegd op het materiële vlak met belastingontwijking en aftrek pensioenpremie, beide in strijd met het door het volk gewilde belasting betalen naar draagkracht. Met steun van de rechters mogen op de Zuid-As multinationals de facto wereldwijd arme mensen tekortdoen, bestelen. Met steun van nota bene de vakbondsleiders worden er via premieaftrek miljarden uit de zakken van laagbetaalden overgeheveld naar wie al genoeg hebben en over houden. Ook gesponsord door de SGP met iemand in de Tweede Kamer die daar miljonair werd en zijn ze bij de zogenaamd christelijke partijen niet uitermate belust op immer aanwassend aards bezit? Die 1500 miljard in de pensioenpotten volstaan ruimschoots voor collectivisering van de grote bedrijven en winkelketens, delging van de staatsschuld en verhoging van de gelijkelijk verdelende AOW. Maar ja, dat is niet in het belang van de haves die met hun minderheid de macht uitoefenen. 
Er is een en ander veranderd sedert de verworpenen der Aarde zich gingen roeren. Tussen die mensen zaten lui met grote intellectuele capaciteiten doch materieel stonden ze ongeveer op het niveau van de Aardappeleters.  Een opmerking over intellect: Dat wordt gemeten aan een weinig factoren met uitkomst die bijvoorbeeld de schoenmaker onrecht doet. In de stad heb je veel vluchtige ontmoetingen en dan moet je jouw woordje paraat hebben. Op het platteland heeft men meer tijd en word je niet getraind in snel reageren, hetgeen foute opmerkingen over boersheid kan genereren. Thans heeft Nederland een grote middenmoot in de bevolking met jongeren die thuis al zat speeltjes kregen en niet gebrand zijn op strijd der proletariërs. Aan de onderkant van de maatschappelijke ladder is er veel achterstand door slecht onderwijs van goed betaalde leraren gepaard met "niet op de hoogte zijnde" ouders. Strijdlustigen met oog voor hervormingen blijven beperkt tot enkelingen, die zich dan wel verenigen in onder andere Rode Jeugd met de dissidenten uit de hogere klassen doch in aantallen beperkt blijven en weinig invloed kunnen uitoefenen. Zij worden niet gesteund door de min of meer gearriveerden in de SP en zo. Dan is er nog Geen Stijl met grote onvrede en uitmuntend in onnodig schelden en beledigen terwijl er juist ruimte zou moeten zijn voor constructieve bijdragen. Op school zou best een uurtje les gegeven kunnen worden in beschaafd onderuit halen zonder het doelwit helemaal te verketteren. Ook is het dringend gewenst dat de leerlingen zich in de klas schreeuwend en overstemmend kunnen uiten om daarbuiten wat braver te zijn.
De situatie is aldus dat op de universiteiten de kongsi van bevrienden de overhand kan houden met de nodige verdraaiingen zoals het liegen over de rechtspraak. Welke gemeten aan de wet- Verdragen gaan vóór nationale regelgeving- allerminst in orde is wegens ontkenning van de basisinhoud, verwoord in die preambule. Hierbij spint een elitaire top van welgestelden garen. Waaronder de parlementariërs die een ton vangen en dus niet werkelijk het volk vertegenwoordigen omdat naar blijkt het hemd nader is dan de rok. Vanwege de passieve middenklasse die voornamelijk geïnteresseerd is in een grotere, zwaardere, duurdere auto, is het moeilijk om de toestand in Den Haag te verbeteren. Daarom ware te zoeken naar nieuwe staatsinrichting welke van "Den Haag" afpakt en het besturen regionaal bevordert. Nederland lijkt te klein voor een viertal autonome landsdelen die het centralisme tegenwicht kunnen bieden en ook om vers bloed ofwel andere ideeën binnen te krijgen ligt vergaande fusie van de Benelux-partners met redelijk zelfstandige landsdelen voor de hand. Nog beter zou zijn een unie met de Scandinavische staten maar die liggen ver weg van het europese toneel en koesteren zich gaarne in enige afzijdigheid. Zo'n Unie zou wel een sterk progressief machtsblok opleveren binnen de EU en in de wereld, zodat toch die richting op te koersen is. Ware het slechts om Duitsland en Frankrijk te beteugelen. 
Het verzwijgen van waarheid en de werkelijkheid niet onder ogen willen zien komt leugenachtig over. De spraakmakende gemeente dient zich hier rekenschap van te geven, te beginnen met het doorstrepen van de bewering dat NL staat voor rechtsstaat. Nu is onder de maan het voortrekken van de eigen groep eigenlijk niets bijzonders. De onechte christenen van zeg het CDA zijn er al sterk in met nadruk op de belangen van het gezin ten nadele van het algemeen welzijn. Terwijl de Messias toch aangeeft wie de werkelijke broeders en zusters zijn. Daarop zich richten is het verlaten van het primitieve denken en meedoen met de geestelijke evolutie. Zoals God het wil. "God wil het". In het Westen gangbare religies leggen nadruk op positieve instelling en activiteit en idem het latere humanisme.

Geen opmerkingen: