zaterdag 10 juli 2021

missend

onnatuurlijk grote zoetwaterplas                 
              Op de kaart in dagblad Trouw van toekomstige natuur zit een grote witte vlek. 
Tussen Almere en Hoorn past wel een opgespoten heuvelrij met baaien en volksbuitens, waarachter tot Lelystad droog terrein voor groot wild. 
In het IJsselmeer, dat overmatig groot is voor vogels en vissen en weinig aantrekkelijk voor zeilers, ware een ringwal op te spuiten om droog terrein te krijgen voor de bedreigde siberische tijger. Een non stop stoomtrein van Groningen naar de Randstad via Stavoren en Enkhuizen hierover kan dan even langzaam rijden waar de beesten drinken.
Ontwikkeld Nederland moet meer doen voor de Natuur elders. Tegenover de Canarische Eilanden kunnen voor hetzelfde geld dat verdichting van de Randstad kost drie prachtige metropolen verrijzen, waarvan de tweede weg te geven is aan Marokko en de derde aan de West-Saharanen. Met het afvalwater valt groen voor recreatie, tuinbouw en on wetenschappelijk onderzoek te drenken. Vergroting van het NL Rijk met een tienduizend vierkante kilometer kale woestijngrond weegt op tegen verblijf van bijna een miljoen marokkanen in de Benelux en stelt in staat om ons kunnen uit te leven. Ook tot voordeel van een wijde omgeving.
En natuurlijk zijn het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Himalaya, de Noordpoolstreken te onttrekken aan staten gelijk Antarctica om puur domein te zijn voor wilde flora en fauna. In het resterende aardse domein is verplichte DNA registratie in te voeren teneinde sancties te kunnen nemen tegen overbevolking.

Geen opmerkingen: