zaterdag 10 juli 2021

wie kan wat

         of blijft in gebreke        
De SER zou iets meer kunnen doen aan advisering om hebzucht, het eigen belang van Nederland, minder op de voorgrond te plaatsen en te zoeken naar win win situaties waarmee arme streken in het buitenland ook gebaat zijn. 
Bijvoorbeeld hoort men niet te zwijgen over de gaande "loonslavernij" waardoor mensen in arme landen thans uitgebuit worden. Een heffing opleggen als produkten te goedkoop ingekocht worden met de baten naar gindse AOW potten is een realistische en gemakkelijke mogelijkheid. 
Kinderen dragen geen schuld aan slavenhouderspraktijken van hun ouders maar als zij profiteren moeten ze wel schadeloosstelling betalen. Net als de Cameron Highlands in Maleisië heeft de duizend meter hoge Tafelberg in Suriname waarschijnlijk een prima klimaat voor toerisme. Naast sabbatsverblijf zouden ook hollandse schoolkinderen erheen kunnen om de tropen te leren kennen. Daar een maand verblijven weegt op tegen twee maanden in de klas. Het vermindert pinaren ginds, maar leg er liever een spoorlijn naar toe dan een weg, want dure auto's importeren is dan niet nodig.

                      die nederlander in "Brussel" is een knoeier
      Hij heeft kantoor in de Wetstraat, de rue de la Loi, maar benul van de essentie der wet van de Europese Unie ontbreekt. Of wordt kwaadaardig genegeerd. Want de preambule der EU Verdragen geeft volstrekt duidelijk aan dat deze gemeenschap gebaseerd is op gelijkwaardigheid der burgers. Art 1 der universele Verklaring van de rechten van de mens is weliswaar iets minder verstrekkend dan het bijbelse Tweede Grote Gebod -respecteer en help de ander want hij/zij is als uzelf- maar de absolute geldigheid ervan staat slechts toe dat Nederland een republiek is. Zonder edelen, ook niet van geld en hier wringt de schoen. We hebben thans een piramidale monarchistische maatschappij met veel hebzucht en baantjescarrousels. Heel algemeen weerspiegelt zich dat in het autopark. Kennelijk is het onderwijs op school en universiteit ontoereikend en er wordt door de professoren voorgelogen dat het bij ons een rechtsstaat is. Dat leverde ook achterlijkheid op bij de media. "Brussel" is verplicht om zich aan de "grondwet", die gelijkwaardigheid te houden en MOET maatregelen nemen om verstoring zoals door "Den Haag" tegen te gaan en te corrigeren. Een knoeier die dit niet snapt verdient ontslag. In een goede republiek zoekt de gekozen president bekwame ministers uit heel het volk en houdt bindende referenda. Als ze wil zou Marianne Thieme een acceptabele presidente zijn en zij kan ogenblikkelijk per referendum door het soevereine volk gekozen worden, zodat al op de derde dinsdag in september onze prinsjes en prinsesjes te Workum, IJselstein en Weert in de Gouden Koets mogen rijden.
   De hebzuchtige elite pikt niet alleen overmaat aan zeggenschap in maar gedraagt zich met overigens brede steun van boven-modaal ook als een soort flessetrekkers door via de aftrek pensioenpremie -die in strijd is met het belasting betalen naar draagkracht- vele miljarden uit de zakken van laagbetaalden naar zich over te hevelen hoewel zij al genoeg hebben. Daardoor ontstonden er onder meer voedselbanken. De Justitie laat zulk verwerpelijk fout gedrag toe en de rechters profiteren er nota bene zelf van. Zowel het kabinet, het parlement van de facto veelverdieners als de niet corrigerende maar meegaande rechterlijke macht zijn strafbaar gemeten aan de EU-verdragen. Daar zitten we dus mee opgescheept. Noord-Nederland heeft drie naar taal zeer onderscheiden provincies. Hier woont ongeveer tien procent van de nederlandse bevolking met ergo weinig invloed. Toch is dat aanzienlijk meer dan in Luxemburg en aangeraden wordt om zich autonomie te verschaffen met strikte handhaving van de grondslag der EU zoals verwoord met die gelijkwaardigheid. Voor de schenders in Den Haag zijn wel plekken vrij in de gevangenis of korter en beter met keien rapen op Spitsbergen ter versterking van de dijken. Criminelen buiten het Haagse ons-kent-ons zullen dat beamen.

Geen opmerkingen: