woensdag 14 juli 2021

misdadig NL

     hoe de voedselbank laten verdwijnen
Onze geschreven wet is niet toereikend om alle schendingen van de rechte gang van zaken te behandelen. Desondanks zijn veroordelingen mogelijk zoals doodstraf voor oorlogsmisdadigers. Ook nu volop in vredestijd is zulke hoofdstraf realistisch indien de weegschaal van de Justitie in balans gebracht moet worden. Er mag gelden oog om oog en tand om tand, hetgeen niet betekent een oog uitsteken voor een uitgeslagen tand. Wel is het goed "de andere wang toe te keren", dat een tweede kans voor de dader behelst; niet om te herhalen doch nu het goed te doen. Beschaafde naties stellen een limiet aan de duur van gevangenisstraf, bijv. veertig jaar omdat een mens verandert en veertig geldt als een volledige periode. Daarna onder toezicht stellen kan soms geboden zijn.
Grondslag van de hedendaagse beschaving is gelijkwaardigheid der mensen en dit is vastgelegd in de preambule der EU-Verdragen. Nationale wetten moeten daarvoor wijken en zo ook de nederlandse monarchistische constructie met een bazige elite plus een nul die niet in staat is om de wet te handhaven; een top van veelverdieners plus naar boven likkers hoort het niet voor het zeggen te hebben. Het Haagse kabinet en het dat leverende parlement gaan volop in de fout met allerlei financiële begunstigingen van bovenmodaal ten nadele van het volk onderaan op de maatschappelijke ladder. Dit ook indirect via baantjescarrousels met onder meer benoeming van burgemeesters gehoorzaam aan deze criminele lieden. Want opzettelijk schenden zij de europese wet en daarbij enorm geldelijk voordeel behalend zijn zij te rekenen tot misdadigers. Komen aldus in aanmerking voor gelijke bestraffing minstens als kanslozen die deze praktijken al dan niet doorzien en er ook "op vooruit" wensen te gaan maar gepakt worden. Dat een subtop meeprofiteert zoals via die aftrek pensioenpremie vermindert niet de strafbaarheid doch breidt deze uit. "Brussel" blijft als zo vaak nog in gebreke tot correctie maar de eerstverantwoordelijke voor nalatigheid tot het volledig ontplooien van alles wat met gelijkwaardigheid te maken heeft is de europese opperrechter. Die immers is gehouden op straffe van een schop onder de kont tot het doen respecteren van de wet als verwoord in de genoemde bindende en maatgevende preambule.
Welke uitvluchten zouden er naar voren gebracht kunnen worden en zijn deze steekhoudend? Het toetsen aan de wet is niet slechts een zaak voor juristen maar moet evenzeer geschieden door de maker het soevereine volk. Vergissen is menselijk en men dacht dat het nederlandse pensioenfondsensysteem voor iedereen gunstig was. Behalve natuurlijk de echte profiteurs die zo een verschuiving uit de zakken van laagbetaalden naar hun al goed gevulde portefeuille krijgen en dat heel goed merkten; dus wisten van het bedrog, de door hen gepleegde flessetrekkerij. Al wordt dit woord door hen gereserveerd voor "echte?" criminelen. Verandering ten gunste valt te bereiken met een gekozen president voor een nederlandse republiek die uit heel het volk en niet bij vriendjes ministers zoekt en bindende referenda organiseert. Bestraffing van het misdrijf schending der gelijkwaardigheid met bijkomend oogmerk sjoemelen met de inkomensverdelingen mag niet uitblijven maar laat dit soepel en vriendelijk gebeuren met kortere dwangarbeid in plaats van langere gevangenisstraf.
Ondertussen hebben vele jongeren in de gaten dat het in Den Haag niet pluis is. Ze kunnen ervoor kiezen om mee te doen met de slinkse bedriegerijen maar beter is scholing, vorming van democratische republikeinen. Die ook in staat zullen zijn om mee te werken aan goede orde. Daartoe hoofd en handen hebben leren gebruiken, inbegrepen met militairoptreden zoals vroeger bij de stam vereist om politie als knechten van de heersers te vervangen waar nodig. Dit zal vast veel kleine criminaliteit schelen. Dan door de modder tijgeren in plaats van joelen op de voetbaltribune of handtasjes roven op de scooter?

Geen opmerkingen: