donderdag 19 augustus 2021

het frie-se di-lem-ma

                 2031 ?          
Met de chinese vloot boven de wadden moet er haast gemaakt worden in Friesland hoe de boeren tegemoet te komen. Peking wil inpoldering van het gebied tussen het vasteland en de eilanden voor boeren uit overbevolkt Bangladesh en ook een gedeelte van de provincie tot en met vliegveld Leeuwarden. Dit laatste om de migratie te vergemakkelijken. Net als in de jaren vijftig van de vorige eeuw er velen uit grote nederlandse gezinnen emigreerden komt er nu weer een vergelijkbare stroom op gang. 
Gelukkig drinkt ons volk door het toenemend percentage afrikanen en aziaten minder melk en zo is het mogelijk dat in de rest van Friesland voldoende geproduceerd zal worden op de bedrijven die gedeeld moeten worden met de onteigende boeren bewesten de lijn Stavoren-Dokkum. Het alternatief is om dezen met geld te compenseren waarna zij bijvoorbeeld op de Veluwe kunnen gaan wonen. Tenzij daar na bewerking tot heuvels en dalen een prachtige chinese stad voor vijf miljoen inwoners gebouwd wordt.
Ook wordt wel gedacht aan omscholing tot ambtenaar, waarvan er nog heel veel nodig zijn om de bureaucratie beter te laten draaien. Dan zullen vertalingen in het fries helaas achterwege moeten blijven wegens de veelheid en ingewikkeldheid der nieuwe regels alsook de controle op de naleving daarvan.

Geen opmerkingen: