donderdag 26 augustus 2021

Hondenpaleis


 

      voor verstedelijkte beesten
Roofdieren zijn het, de honden. In park en bos jagen ze klein wild op en weg na thuis van de bio-industrie gevreten te hebben. Vos en wolf houden zich na verzadiging koest. Het is hun aard om liefst in roedels zwakkere dieren aan te vallen en met de staart tussen de poten voor een sterkere partij te wijken.
In de stad zijn honden nodig tegen ratten. Dit laat onverlet dat deze beesten net als hun baasjes afstand moeten houden tot andere mensen. Het is een sociale vereiste maar domme lieden begrijpen dit niet. 
Omdat er steeds meer honden komen en er weinig Vietnamezen in ons land wonen of het reeds als toerist bezoeken is er nieuwe plek nodig, zeg hondenpaleizen waar ze kunnen rennen, snuffelen, blaffen en bijten. Een goede plek hiervoor is boven de huidige parkeerplaats aan de oostzijde van de Bosbaan te Amsterdam. Hier ware een tot een dertig meter hoog gebouw te stichten in bijv. de vorm van een reusachtige bedoeïenentent. (Die lui daar overigens zijn gesteld op wol en willen geen honden in hun verblijven). Met binnen roltrappen, hondenschommels, baden, kruipbuizen, een filmzaal en kattengejank vanaf het dak.
Kinderen die het Amsterdamse Bos bezoeken zullen dan weer konijntjes, schapen, patrijzen, reeën en wat al niet ontmoeten.

Geen opmerkingen: