vrijdag 27 augustus 2021

tegen de verlichte dictatuur van 150 veelverdieners

                 verkiezingsprogramma
Echte democratie behelst uitoefening van het recht op deelname aan beraad en besluit. Precies zoals het geformuleerd staat in de preambule der Verdragen van de Europese Unie met erkenning van ieders gelijkwaardigheid. Verwerkelijking is eenvoudig genoeg met bindende referenda in een republiek. Toevallig lijkt daar een goede president voor te zijn, namelijk Marianne Thieme met veel ervaring in staatszaken. Als zij wil kan zij door het soevereine volk benoemd worden en bekwame ministers zoeken buiten het baantjescarrousel.
Ongeveer eenderde van de bevolking zit bovenmodaal, wil dat zo houden en stemt VVD en aanverwante belangenbehartigers. Een monarchie past prima om de verschillen in stand en banksaldo te continueren, mede dankzij de parlementariërs die een ton vangen en behalve de SP-ers het hemd nader hebben dan de rok. Enige verschuiving ten gunste van beneden-modaal zou volgen op toekenning van honderd euro beloning voor wie gaat stemmen en daartoe tijd besteed aan afweging van zijn keuze. De middenklasse blijft grotendeels lauw, behalve wanneer het gaat om een grotere, zwaardere, duurdere auto en een lagere brandstofprijs. Dan moet verandering bij de jeugd beginnen en vraag je leraar waarom hij liegt dat Nederland een rechtsstaat is, dat is een democratie van gelijkwaardigen. Zulks is dat thans helemaal niet en was het ook al niet in het verleden. Weiger onduidelijke, oneerlijke antwoorden.
Net als in vroeger tijden heeft ieder plicht om een billijke samenleving in stand te houden en als het mis ging weer tot zodanig te hervormen. Dat lukt niet als de bazen politie en een huurlegertje ter beschikking hebben om jou aan hen te doen gehoorzamen. Daarom hoort ook bij de moderne burger opleiding om hoofd en handen te leren gebruiken in tijd van nood en dat betekent onder meer militaire vorming. Zij het niet als kanonnenvoer of huurling met vluchtneigingen. Waarom zou dit niet gelden voor asielzoekers? De serieuzen onder hen zijn daarom in te lijven in een divisie van buitenlanders en anderen zullen het land wel verlaten. Het land van herkomst heeft zulke bekwame burgers nodig. Na een jaar weerstandstraining kan dan een beroepsopleiding gekozen worden.  Dubbele nationaliteit, in twee landen terecht kunnen, is zwaar discriminerend voor wie maar één paspoort heeft en moet onmiddellijk afgeschaft worden. Richting ideaal is wellicht het zoeken van balans tussen aantallen inkomende mensen bij twee staten. Een kind loopt soms weg maar vlucht uit zichzelf niet naar een vreemd land. Nakomende ouders hebben bedrog gepleegd en moeten met het kind terug. Om plaats te maken voor jongeren die een opleiding behoeven welke in eigen land niet verkrijgbaar is. Misschien ook dat kind! DNA registratie is wereldwijd nodig om sancties te kunnen nemen tegen overbevolking met alle ellende van dien en helpt bij opsporing van verantwoordelijke familie. Een kind heeft recht op beide echte ouders. Het is strafbaar als medici daartegen knoeien.
Het elkaar begunstigen ten koste van medemensen zit diep ook in het hollandse karakter. Men kan het beschouwen als restant van evolutionaire ontwikkeling om te overleven in een vaak vijandige omgeving. Wie er voordeel van heeft accepteert het doorgaans graag. In het jodendom doet het nog steeds opgeld in zoverre de familie op de eerste plaats komt; de islam volstaat met het geven van ruime aalmoezen; het humanisme heeft betere bedoelingen maar weinig slagkracht, deels vanwege gebrek aan sancties zoals vagevuur en hel. In de christelijke leer geldt de Tweede Bijbelse Hoofdwet met respecteren en helpen van de ander omdat die is als uzelf. 
Zo krijg je die preambule van de Europese Verdragen, strikt geldig vóór nationale regelgeving. Zo maken wij wet om de zwakkere te beschermen. Heeft dit een reden uit onszelf of van buiten? Het is kennelijk een stukje evolutie, door de Schepper -Die van het Eerste Grote Gebod- in ons gestopt. Of hebben de apen ons gemaakt? In evolutionaire processen gaat er veel mis maar geen nood: De Messias brengt Nieuw Verbond met verhoogde status voor ons: niet langer gelijk knechten (die loon willen) maar als zonen en dochters van de Vader; alles poëtisch uitgedrukt. Dit tekent een bewuste mens die zelfstandig zal gaan handelen. God kan niet op de televisie verschijnen omdat dan alles vast komt te liggen en onze keuzevrijheid verdwijnt. De staat als organisatie van de gemeenschap mag hier niet tegenin gaan met een soort adel die de dienst uitmaakt en zich van gewapende knechten, de politie bedient. Het is in de praktijk wel wat schipperen en een goed compromis lijkt om alle bazen en baasjes niet meer dan tien jaren uit Onze Schatkist te betalen. Zo krijg je roulatie met zicht op die bindende referenda, welke uiting en voltooiing zijn van het recht op meedoen aan beraad en besluit.
In Afghanistan groeide het inwonertal in enkele tientallen jaren bijna tienvoudig. Dat schept enorme druk op economische verdelingen en veroorzaakt emigratie. De VVD kennend weet men dat daar een sfeer heerst van migranten toelaten om goedkope arbeidskrachten binnen te halen en de winsten van het bedrijfsleven te vergroten. Er zijn geen aanwijzingen dat de nieuwkomers in de villawijken belanden, waar men ook gemakkelijk een duur jacht aanschaft om uit de drukte te geraken. Een goed verkiezingsprogramma voor de overige nederlanders omvat derhalve remi- en emigratie, eventueel met toekenning van een fiks geldbedrag. Want dat bespaart ons dure nieuwbouw op de schaarse grond in het kleine land. Maak de berekening en zie op onderstaande site hierover meer. Kapitaalkrachtigen zijn niet gelukkig met bevordering van gelijkwaardigheid en gelijke kansen voor jongeren, want dan is niet te ontkomen aan afroming van overmatig bezit richting Schatkist. Hierbij zal veel collectivisering geschieden en men moet zich dringend voorbereiden op goede gang van zaken daarbij. Dat begint al bij vervanging van slechte leraren en professoren die verkondigen dat het hier een rechtsstaat is; einde discussie. Maar ook de leden van de Justitie dragen grote schuld door niet als onafhankelijke macht de gelijkwaardigheid te erkennen en te bevorderen, door zich slaafs te gedragen bij de machthebbers. Waarom rijdt de Gouden Koets niet met onze prinsjes en prinsesjes uit Oude Pekela, Geldrop, Susteren? Die 150 mogen geen wetten maken welke billijkheid schenden. De beste stap om dit voortaan naar vermogen te voorkomen is uitroepen van de republiek met een maximum termijn van tien jaar in overheidsdienst, zodat opvolgers indien nodig het beter kunnen doen. Staat dit niet op de voorgrond bij de oude politieke partijen dan tabé! De meeste "volksvertegenwoordigers" zijn uit op een fijne plek in het baantjescarrousel.

Geen opmerkingen: