dinsdag 19 oktober 2021

bedriegt de Tweede Kamer?

          wie hebben primair hulp nodig?
                                          Het zijn allemaal veelverdieners in het NL-parlement met een goed huis en geen enkel onvermijdbaar probleem in hun financiële huishouding. Ze menen het goed en willen vluchtelingenkinderen opvangen. Maar een kind loopt wel van huis weg doch overschrijdt nagenoeg nooit uit zichzelf landsgrenzen; het wordt dan veelal gestuurd. Met DNA zijn de voor zorg verantwoordelijke ouders en hun staat op te sporen. Vaak is de familie al bekend. 
In het wintersportcentrum van Kazakstan zijn veel hotels, waar Afghanen op onze kosten zouden kunnen verblijven voordat zij in zo'n buurland huisvesting krijgen. De kosten daarvan bedragen vermoedelijk de helft of minder van wat er voor hen in Nederland nodig is. Mooi als zij enige maanden in ons land zijn om zich over de toestand in het Westen te oriënteren of langer om een opleiding te volgen. Maar wonen in Amsterdam hoeft niet omdat zij niets kunnen bijdragen aan de functie van de hoofdstad. Wat zijn toch de beweegredenen van de meeste politieke partijen, een meerderheid, om een soort sinterklaas te spelen voor lieden uit de middenklasse die liever in een rijk land wonen dan thuis helpen de zaken op orde te krijgen? Het lijkt dat zich mooi voor willen doen speelt naast de tegenliggers een loer draaien. Er blijkt daarbij geen sprake meer van vertegenwoordiging van het kiezersvolk. 
Dat leidt dan tot eenzijdige berichtgeving van o.a. Joop, die nauw gelieerd is met politieke partijen. Geen Stijl heeft veel kritiek maar zou meer aan opbouw kunnen doen, aan voorlichting misschien met een aparte site, want hopen mensen mijden waarschijnlijk dit Geen Stijl. Actueel is de keuze tussen geld spenderen aan politieke gevangenen of opvang hier van mensen die evengoed passen in Afghanistan en omgeving. De Taliban is een organisatie van moslims en de Koran verbiedt strikt onrechtvaardigheid. Dat sluit misdaden van aanhangers niet uit, net als bij ons ook moorden gebeuren. Zaak is het om de rechtszekerheid ginds te vergroten door controle en inmenging. Men hoeft zich niet al te druk maken over achterstelling van vrouwen in huidig Afghanistan omdat er Internet bestaat en de dames dikwijls wel kans zien om hiermee kennis op te doen en te verbreiden. Het afhakken van handen bij diefstal is overschrijding van de regel oog om oog, tand om tand; i.e. geen oog uitsteken voor een uitgeslagen tand. Het is ook dom want een beetje dwangarbeid levert meer op.
Bij nieuwe verkiezingen past een programma waarin politieke gevangenen voorrang krijgen boven migranten en kan er eventueel geld gebruikt wordt om al of niet door omkoping die mensen vrij te krijgen en hierheen te halen. Veel regimes bekommeren zich niet erg over politieke tegenstanders in het buitenland maar willen die niet in eigen land en sadisten krijgen dan gelegenheid tot martelen.

Geen opmerkingen: