vrijdag 29 oktober 2021

weerbaar

                   Pink,
                                      Op zekere dag lopen een tiental schepen vast op het hollandse strand. Er lagen in Rotterdam al vrachtschepen van dezelfde opdrachtgever. Zo kan het gebeuren dat Den Haag bezet wordt door de chinezen en ook elders maken die dan gijzelaars om weerstand te voorkomen. Dit kan Beijing niet flikken in België, want de fransen zouden er onmiddellijk op afspringen. Denemarken is als schiereiland niet interessant. Dus de hele nederlandse defensie, gesteund door de Partij voor de Dieren, zal het laten afweten. Waarom dan nog miljarden uitgeven aan het landleger en de luchtmacht, want de russen zijn niet gek en willen geen vernietigende oorlog. Liever werken ze meer samen en Poetin zal ooit verdwijnen. 
Een kwart van de bevolking in ons land, minstens drie miljoen mensen, is geschikt om een wapen te hanteren; alleen zijn ze daarmee thans onbekwaam. China heeft enige miljoenen soldaten in het staande leger terwijl de omvang van de bevolking 1500 miljoen bedraagt. Er is regel nodig dat een staat niet meer dan 500 miljoen zielen mag tellen teneinde geen bedreiging voor de buren te vormen. Hierbij hoort verplichte DNA-registratie om sancties te kunnen nemen tegen overbevolking. Vroeger hoorde militaire vorming bij de opleiding van ridderzonen. Niet slaafs onder generaals maar vormend om hoofd en handen te leren gebruiken in tijd van nood. En om mee te helpen de dagelijks orde te handhaven. Terwijl thans knechten van de bazen, de politie, de dienst uitmaken. 
Een jongen wil iets. Kan hij niet terecht op het vliegdekschip dan pakt hij misschien vervelend uit op de voetbaltribune. En daar wordt nota bene strijd aangewakkerd in plaats van prettig en opbouwend samengaan. Na de lagere of basisschool groeien jongeren uiteen met verschillende opleidingen en in aparte milieus. Een periode met gezamenlijk leren omgaan met wapens, inbegrepen een zorg-opleiding, schept weer harmonie. Vergroot ook een zekere eendracht tegen egoïstische zichzelf verrijkende heersers en dat willen machthebbers juist voorkomen. Zij houden als het even kan door slapheid en onwetendheid van de meerderheid een hiërarchische orde in stand met behulp van hun politie. Momenteel is er zelfs sprake van een soort staatsgreep als Rutte 4 er komt, want die heeft volgens de peilingen niet de steun van het volk.
Een meisje speelt met poppen en gaat later dikwijls eindeloos kletsen. Vandaar zoveel dames als voorlichtster. In verschillende opzichten is een vrouw iets meer afhankelijk. Zo deed je er goed aan om in de woestijn je schat met een sluier te verbergen voor rovers. Ze zoeken ook meer het compromis. Maar in bepaalde opzichten zijn ze superieur en het is niet mogelijk om van tevoren op dit of dat in te delen. Moderne wapens hanteren hoeft geen probleem te zijn voor een vrouw. Dus zijn er nog veel meer mensen in Nederland die invasies kunnen tegenhouden. Ook in Friesland als vreemden uit overbevolkte gebieden de wadden willen inpolderen. Kunnen chinese vliegtuigen landen op vliegbasis Leeuwarden?
      De Partij voor de Dieren gelieve betere standpunten in te nemen inzake veiligheid die de vrede dient. Er zijn al verscheiden goede maar toe te voegen is: Weg met het piramidale van monarchie, generaals en hun snoepreisjes (Afghanen hadden beter opgeleid kunnen worden in ons land, zodat ze kennis konden maken met westerse alternatieven) en het huurlingenlegertje. Dus naar de republiek met naast het gangbare onderwijs militaire vorming van eervol allooi; misschien ook opleidingen in Zweden, Israël, de Ardennen, leuk en spannend en nuttig. Waar leer je sociaal gedrag en behulpzaamheid? Naar ons land komende vluchtelingen dient opleiding aangeboden te worden in een ambacht (want ze spreken onze taal niet) tenzij ze meteen willen gaan werken zonder autochtonen te beconcurreren, maar ook op militair gebied want dat is nodig evenzeer als voor ons. In de opvangcentra dient uitsluitend vegetarisch voedsel verstrekt te worden. Dit houdt onverlet naar elders gaan om vlees te eten. Kippen, varkens, kalveren zijn daar zeer mee gebaat en de migranten zullen niets tekortkomen aan de noodzakelijke voedingsstoffen. Net als in Frankrijk is er een divisie van vreemdelingen mogelijk onder leiding van binnenlands verwijderde generaals om elders in de wereld te helpen de boel rustig te houden volgens democratisch recht. Denk hierbij ook aan beveiliging van buiten Afghanistan met nederlands geld gebouwde nieuwe steden voor vluchtelingen en migranten. Die zijn na terugkeer van deze mensen nuttig voor de inheemse bevolking. 
De defensienota moet grondig veranderen en de Partij voor de Dieren kan daarop aandringen met toelichtingen. Dikwijls is de bourgeoisie niet geïnteresseerd om ruimte voor ontplooiing der massa te zoeken daar zulks het statusverschil verkleint. Er zit nu in de regeringsstad een pervers trio van kabinet, parlement en Justitie dat de geldbuidel belangrijker vindt dan het lot van de dieren. Ze doen ook aan belastingontwijking, dat is wereldwijd arme mensen bestelen en aan schending van de gelijkwaardigheid. Die immers geeft recht op bindende referenda omdat echte vrijheid zonder overheerst te worden niet kan zonder deelname aan beraad en besluit. Ze buiten lagelonenlanden uit, terwijl het toch gemakkelijk genoeg is om een compenserende heffing te leggen op de producten, welke in gindse AOW-potten gestort wordt. Dit kan nog verhevigen daar twee kleine partijen in de opiniepeilingen verloren. Dan zit er met relatief sterkere VVD geen afroming in via zwaardere belastingen op wat welgestelden over houden. Eerder hogere staatsschuld waarop deze lieden rente ontvangen! Een beetje meer staatsschuld krijg je ook als Afghanen hier opgevangen worden in plaats van stukken goedkoper in buurlanden. 
      Willen jongeren niet steeds vertoeven in lawaaierige lokalen van uitbuiters of met vette buik joelen op tribunes? Dan moeten zij zorgen een volwaardige opleiding te ontvangen die hen in staat stelt tot noem maar op, meedoen. Heeft jouw pa evenwel een vette baan dan krijg jij al wat je wilt: meer dan een ander!

Geen opmerkingen: