dinsdag 26 juli 2022

aan een touwtje

     essay
                   De Raad van State doet uitspraak en veroordeelt B & W van Amsterdam. Om schadevergoeding te vermijden wordt vanuit het stadhuis de leugen verspreid dat wie gelijk had vertrokken is naar een onbekend buitenland en de vrienden van de plaatselijke Justitie steunen dit gaarne. Waarna ook de Raad van State de facto daarmee akkoord gaat. De regenten hebben die rechters aan een touwtje als dat zo uitkomt. 
Heeft u de lagere school met succes doorlopen dan kunt u lezen. Onder meer wat er staat in de preambule der Verdragen van de Europese Unie. De daarin uitdrukkelijk beleden en te handhaven gelijkwaardigheid behelst deelname aan beraad en besluit van werkelijk vrije burgers. Zoals prima uit te voeren middels bindende referenda over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Maar dit moeten de veelverdieners in de Tweede Kamer, ook een soort regenten, niet want het brengt de piramidale maatschappij waarin zij hoog gezeten zijn aan het wankelen. Er zou een meer egalitaire samenleving ontstaan. Die lui met hun monopolie van beslissingen beweren dat het volk het zo wil, want zelf is het dom, te dom en daarom horen zij aan het lijntje. Hen onderwijzen moet je vooral niet doen en verkondig op de universiteit aan de studenten dat het hier een rechtsstaat is. Gewoon met het recht van de sterksten, die belastingontwijking hebben laten regelen zodat wereldwijd arme mensen arm kunnen blijven en het standsverschil niet aangetast wordt. Zodat in eigen Nederland er miljarden uit de zakken van laagbetaalden overgeheveld kunnen worden richting welgestelden via de aftrek pensioenpremie. De democratie hier verschilt een beetje van de theorie. Met goedkeuring van alle bobo's bij justitie waar geen enkel ander geluid gehoord wordt en kijk liever voetbal dan je te bemoeien met zaken die de regenten-regeerders beter kunnen regelen. Met daarbij onrust dempende begunstigde clientèle. Zo was het toch altijd en dat de Indiers geen onderdanen waren hoewel zo behandeld hebben we niet zelf ontdekt. Zo neemt het atheïsme toe, ieder voor zichzelf en dat verhaaltje over het ezelspoortje, naar de vorm Oog van de Naald genoemd, is slechts een verhaaltje. De Mammon heeft de regenten in zijn greep en de regenten hebben de rechters aan een touwtje. Die willen niet weten van zo'n nare preambule welke leidt tot de Republiek. Zij hoeven wat de regenten op stadhuizen en in Den Haag betreft alleen maar wet en Verdrag te respecteren als er geen confliuct ontstaat met hogere belangen van de hogeren. Dat valt niet onder corruptie, hoor. 
Nodig is een Rijksrechtbank, bemand door buitenlandse eerlijke deskundigen, die niet verstrikt zijn in het wereldje waar art 3 der Grondwet niet geldt als de regenten er liever een baantjescarrousel op na houden. Als locatie voor onderzoek en rechtsvinding lijkt het grote gebouw op de Dam, met toch een zekere uitstraling, geschikt. De bedriegers op de universiteit die de jeugd bedriegen met vertellen dat het bij ons een rechtsstaat is bedriegen als nette mensen natuurlijk niet maar zijn gewoon dom, leerden niet goed lezen en ontslag volstaat. Voor wie meer kwaad hebben gesticht is Spitsbergen aanlokkelijk: In plaats van langere gevangenisstraf kortere dwangarbeid met daar keien rapen ter versterking van onze dijken.

Geen opmerkingen: