maandag 4 juli 2022

balk in het oog

               Folia,
                                            die corrupte rechters hier zijn van harte corrupt
                            Dat geldt in Nederland bij de Justitie. In sommige andere landen zijn rechters gedwongen corrupt. Spreekt men eerlijk recht in Rusland dan kan het gebeuren dat er een aanslag dreigt op het leven. In China is de machthebber van de Partij maatgevend en niet de wet. Saoudi rechters laten handen afhakken, ofschoon zij weten dat de Koran tegen een oog uitsteken voor een uitgeslagen tand is. 
Bij ons staan de rechters toe dat de beheerders van Onze Schatkist met twee maten meten en onderscheid maken tussen eerste- en tweederangs burgers. De welgestelden zijn vóór een piramidale maatschappij en willen niet afzakken tot een middelmaat, ook al moet het volk bedrogen worden met een nietsnut die het doet voor vleierij en poen doch in genen dele een staatshoofd is die de wet handhaaft. Het Verdrag der Europese Unie legt onze gelijkwaardigheid vast al in de preambule en garandeert het, verplicht overeenkomstig te handelen. Daar hebben de carrièrejagers, veelverdieners in het parlement geen oren naar. Hoger komen in de piramide begeren zij en art 3 der Grondwet schendend organiseren ze baantjescarrousels. Een werkelijk vrije burger heeft in een echte democratie onbetwist recht op deelname aan beraad en besluit, zoals mogelijk op vergaderingen en per bindend referenda. Waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. 
Onze filosofen hebben nog zo gewaarschuwd dit niet uit het oog te verliezen, gewaarschuwd tegen een regering die slechts steunt op een derde van de bevolking zoals thans het geval is volgens de peilingen. Met een schavuit als leider der regenten om loopjongen te spelen voor de haves. Die onbekwaam blijkt om de rol van minister-president juist te vervullen met oplossingen voor de talrijke problemen. Of hebben die wijsgeren soms gezwegen, tevreden achterover leunend met hun riante salaris, niet erop uit hoevend om meer te presteren voor dat geld? Zij hadden toch de collega-professoren op de Universiteit van Amsterdam kunnen vertellen over de oude griekse democratie met verdere ontwikkelingen welke een beschaafd soeverein volk passen? Nu worden de studenten bedrogen met de leugen dat NL een rechtsstaat is. 
Dan zou nooit de bovenlaag vervallen zijn tot een soort flessetrekkerij met via de aftrek pensioenpremie overheveling van miljarden uit de zakken van laagbetaalden naar wie al genoeg hebben, behalve om hun hebzucht te stillen. De rechters profiteren zelf van deze belastingontwijking, welke de meerderheid van het volk schaadt, al beseffen sommigen dat helaas niet. Er zit 1500 miljard bij de managers van de pensioenfondsen. Bij afschaffing van het oneerlijke systeem met terugwerkende kracht vloeien er honderden miljarden in de Schatkist, verdwijnen staatsschuld en couponknippers, kan de gelijkelijk verdelende AOW met honderden eurootjes per maand omhoog en blijft er nog genoeg geld over voor collectivisering van het grote bedrijfsleven. Dat verschaft de werknemer zeggenschap plus hoger loon terwijl concurrentie en verspilling zullen verminderen. Wie zijn daarop tegen? Dat weet u wel. 
Om de foute rechters te vervangen lijkt de gemakkelijkste weg het uitroepen van de republiek. Immers is het daar als het gaat zoal het hoort een vanzelfsprekendheid dat discriminatie, bedrog en het weigeren van toegang tot de rechter uit den boze zijn. Wie een serieuze zaak heeft mag nooit afhankelijk gemaakt worden van derden zoals advocaten. Een rechtbank zelf kan zorgen voor juridische analyse. Per saldo is dat niet eens duurder. 
Goede wet kan niet zonder strafmaatregelen en laat de gegadigden kortere dwangarbeid op Spitsbergen kiezen in plaats van langere gevangenisstraf. Vrijwillig knoeien de rechters hier, gemeten aan wet en Verdrag en de redacteuren van de media zijn niet kien genoeg om het te doorgronden. Of erger! Samenvattend: Anders dan in menig vreemd land kiezen de nederlandse rechters ervoor om oneerlijk te zijn als dat zo uitkomt, wet en Verdrag niet te respecteren zoals regel zou moeten zijn. Dat kan leiden tot hun strafverzwaring, van harte toegewenst door wie echt vrij wil zijn en anderen gelijke portie gunt.

Geen opmerkingen: