vrijdag 1 juli 2022

vluchtend kind?

OOG, NOS,
                    De wet stelt strafbaar wie een kind van zijn moeder afhoudt. Kinderen lopen soms wel weg van huis maar worden doorgaans gestuurd bij het overschrijden van grenzen teneinde migratie van de familie door gezinshereniging mogelijk te maken naar een welvarend land. Juiste politiek is opsporing van de verantwoordelijke ouders, familie en staat van deze kinderen om hen daarmee te herenigen in het eigen land. Wordt dit verzuimd dan geldt die strafbaarheid wegens het kind schade berokken. Burgers hebben taak om zelf mee te helpen aan de opbouw van hun land en staat. 
Oekraïense jongeren kunnen opgevangen worden in het westen van hun grote land, waar zij geen taalbarrière tegenkomen en geen leerachterstand oplopen. Volwassenen idem, maar daar moeten zij betalen voor logies en het plofkip eten. Ons geld heeft in dat goedkopere land effectievere uitwerking dan binnen Nederland. Onze positieve betalingsbalans laat transfer van vele eurootjes daarheen gemakkelijk toe, doch wie bij ons belang hebben van grotere omzet profiteren niet. Afghanen zijn qua kwantiteit beter af als vluchtelingen in buurlanden met ongeveer dezelfde taal gangbaar op de arbeidsmarkt. Het is daar minder duur dan in Nederland zodat met ons geld meer personen, onder andere meisjes die willen studeren, geholpen kunnen worden. Syriërs komen uit een overbevolkt land met thans veertig miljoen inwoners tegen een tien veertig jaar geleden. Moeders en kinderen lopen daar weinig gevaar en ons geld dient primair besteed te worden aan wie het er het ergst aan toe zijn, de politieke gevangenen. Hen vrijkopen, desnoods met omkoping dus in plaats van anderen, meest uit de middenklasse met voldoende geld om de reis te betalen, te voorzien van woning plus Miele. Een kwaadaardig regime heeft minder last van dissidenten, die politieke gevangenen, als zij in het buitenland verblijven en kan daarom meewerken. 
Wie zich aanmeldt als vluchteling heeft plichten: Bijdragen aan levensonderhoud door arbeid te verrichten. Maar ook het volgen van scholing om een nuttig beroep te leren, zoals fietsenmaker, betonwerker, etc. Daarenboven dient hij/zij militaire vorming te ontvangen om bij terugkeer te helpen orde te handhaven. 
Dubbele nationaliteit met ontplooiingskansen in twee landen is uitermate discriminerend en volgens de Grondwet ergo verboden. Het moet terstond afgeschaft worden. Dit wekt waarschijnlijk een remigratiestroom op, welke versterkt wordt door het meegeven van een zak geld. Dat is voordelig voor alle betrokken partijen dan een woning bijbouwen in Holland. Ook emigrerende nederlanders kunnen van zulk geld profiteren en in het algemeen is ten opzichte van bepaalde landen evenwicht in te stellen tussen inkomende en uitgaande migratie, behoudens voor echte daadwerkelijk vervolgde vluchtelingen die zeer ernstig bedreigd worden.
Amsterdam is een landelijke hoofdstad met een grote verzorgingsfunctie. Als vreemdelingen daar niet aan bij dragen hoeven zij hier niet te wonen. Uitoefening van de verzorgingsfunctie wordt thans gehinderd  door verstoppingen met het binnenhalen van wie niet bijdragen. Deze stad heeft een uniek grote ruimte voor het Centraal Station met zicht op verschillende wereldjes. Hierin past op het water richting Scheepvaartmuseum een grote ARK met wetenschappers die oplossingen zoeken en aandragen voor internationale problemen. In plaats van straaljagers bijkopen? Met steun van de lokale goedwillende en redelijk georiënteerde bevolking. In de ark hutten voor vertegenwoordigers van onderdrukte volkeren en volkjes. Op weg erheen door nóg een apart wereldje, namelijk een arboretum beplanting op de nu kale noordoever van het water? 
Mag het onstrafbaar zijn als men het kalf van zijn moeder afhoudt? Drie keer duurder vlees en melk kun je ruimschoots compenseren door een minder grote, zware dure auto te nemen, die even hard kan en mag. Is er voor de satansknechten met hun bio-industrie nieuw beter leven met eco-varkens op de vlakten van de Baltische staten?

Geen opmerkingen: