zondag 31 juli 2022

heilige koe vs levend dier

                                              Onze huizen zijn al propvol en de auto mag niet harder dan dik honderd, zodat wij meer geïnteresseerd raken in dienstverlening: Bediend worden op het terras, door adviseurs en met gastarbeiders. Zijn de lonen te hoog (voor velen) zodat we minder zijn gaan werken? Salarisverlaging is gunstig in het onderwijs om slechte onderwijzers op school en universiteit kwijt te raken, terwijl de betere meer kunnen verdienen. Met het Internet erbij hoeft een kind niet meer de hele dag op school te zitten, al is dat wel gemakkelijk voor de werkende ouders. Meer goede leerboeken schrijven helpt de leerlingen ook enorm. Daar is vooral op de universiteit een groot tekort aan en studenten moeten zich vaak behelpen met engels dat niet hun moedertaal is en meer tijd vergt. 
Een groot tekort aan nijvere werknemers of deelboeren bestaat er in de agrarische sector, zodat dieren niet goed verzorgd worden behalve uit oogpunt van de Mammon. Aan veel beesten onder controle van de mens wordt onthouden om tenminste drie seconden achtereen voluit te rennen, vliegen of zwemmen. In het Oude Testament kreeg de ezel sabbat om vrij rond te struinen. Nederlandse wet bepaalt dat een kind niet afgehouden mag worden van zijn moeder en wat jammer dat de ChristenUnie de wet niet kent en niets onderneemt om de verantwoordelijke familie of staat van "vluchtende" minderjarigen op te sporen. Een kind loopt soms weg van huis maar uit zichzelf overschrijdt het geen landsgrenzen. Een lam raakt soms weg van de kudde maar dan is er "de goede herder die het op zijn schouders terugbrengt". Het kalf zoekt niet uit zichzelf een kist op. 
De melk is dit jaar duur en de veehouder wil niet minder, heeft geen trek om de opbrengst te delen; niet met werknemers en niet met het kind van de moederkoe. Dikwijls kan er ook niet eens een boompje af voor schaduw, want daaronder groeit minder gras. Zo iemand wil toch mee in de vaart der volken zittend in een telkens grotere, zwaardere, duurdere auto. Net als al die vleeseters en melkdrinkers, die aan het heen en weer steeds meer besteden. Zo gaan forse sommen aan sociale premies en loonbelasting naar vreemde schatkisten. Door export van de bio-industrie komt er geld terug, maar wenselijk zijn andere verhoudingen. Drie keer duurder vlees en melk valt gemakkelijk te compenseren door een kleiner automobiel te kiezen. Men rekene dit voor zichzelf na. Dan kunnen boeren boeren zonder bio-industrie en blijft het kalf bij de koe, het kuiken bij de kloek. Terwijl de hond, die klein wild op- en verjaagt svp verdwijnt naar een hondenpaleis, bijvoorbeeld aan de oostzijde van de Amsterdamse Bosbaan, alwaar het op verschillende etages kan snuffelen, rennen, blaffen en bijten. 
Als dieren meer ruimte krijgen -denk ook aan droog terrein tot aan Lelystad achter een opgespoten heuvelrij met baaien en volksbuitens tussen Almere en Hoorn, want voor vogels en vissen is het Markermeer overmatig groot en het is bovendien weinig aantrekkelijk voor zeilers- is het niet handig om plek voor mensen te verminderen met een miljoen extra woningen hier in dit land. Veel goedkoper en dus meer huisvesting voor hetzelfde geld verkrijgend is mogelijk in tamelijk lege streken. Zoals ten noorden van Afghanistan, in Noord-Jordanië waar later de grens met Syrië een beetje te verschuiven valt, tegenover de Canarische Eilanden met vergroting van ons Rijk en daar bouw van een prachtige metropool. Met afvalwater valt een groene omgeving te creëren, voor dieren en tuinbouw en vergeet niet opwekking van zonne-energie. Voor hetzelfde geld dat verdichting van de Randstad kost kunnen ginds drie prachte steden gebouwd worden waarvan de tweede weg te geven is aan Marokko en de derde aan de West-Saharanen. Verkeerd nationalisme belemmert nog. Varkens liever de andere kant op naar de dunbevolkte Baltische staten om daar in de bossen te leven. 
Nederland kan streven naar balans tussen binnenkomende en uitgaande migratie, ook met terugwerkende kracht en per land. Hierbij past onmiddellijke afschaffing van dubbele nationaliteit welk grof discriminerend is voor wie maar in 1 land terecht kan. Een turk die turk wil zijn kan dat het beste in Turkije en het is beunhazerij om vreemdelingen die niet bijdragen aan de hoofdstadfunctie in Amsterdam te huisvesten. Met een zak geld kan voor auto- en allochtonen emigratie bevorderd worden. Dit is dikwijls voordeliger dan een dure woning bouwen. 
Voorde Partij van de Dieren is er werk aan de winkel om het programma bij te spijkeren en af te zien van overmaat aan mensen in dit land met te weinig ruimte voor de fauna en flora. Internationaal is het zinvol om het Amazone-oerwoud, de Sahara, de Noordpoolstreken, de Himalaya los te maken van staten gelijk Antarctica ter wille van plant en dier. Hierbij hoort een algemene DNA-registratie teneinde sancties te kunnen nemen tegen overbevolking. Lukt zo'n beter programma niet door de al lang zittende bobo's van de partij dan is er aanleiding tot roulatie. Welke eveneens moet gelden voor "Den Haag" ter spreiding van macht en inkomen, dat thans niet deugt.

Geen opmerkingen: