woensdag 18 januari 2023

Dwazen?

            Alle burgers van de Europese Unie moeten de Verdragen daarvan respecteren en in de preambule wordt prima, volstrekt duidelijk samengevat waar het om gaat: gelijkwaardigheid. Dit tekent de waarlijk vrije mens met recht op deelname aan beraad en besluit. Zoals via bindende referenda waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Niks horigheid dus aan een Tweede Kamer van veelverdieners, "zorgend" voor voedselbanken en in het algemeen "de kloof" vergrotend onder leiding van de VVD-loopjongen van het kapitaal in het torentje en met steun van de lakei der kapitalisten die straks verdwijnt bij de ChristenUnie.
Zo bezien is de nederlandse grondwet een vod waarin art 1 bijgespijkerd wordt. Gelijkwaardig zijn houdt immers automatisch verbod op discriminatie in. Welke nota bene in latere artikelen volop gebezigd wordt! Een echte democratie kan niet anders bestaan dan uit een republiek, maar bedriegers op de universiteiten verkondigen aan de jeugd dat het hier een rechtsstaat is. Met een Justitie die blijkbaar niet wil weten dat internationale Verdragen gaan voor nationale regelgeving. 
Anno Domini 2023 is de gewone nederlander een horige der regenten, zoals het altijd al was maar niet hoeft te blijven. Menen die "volksvertegenwoordigers", de belangen van hun eigen financiële klasse het best behartigend en tuk op succes in het baantjescarrousel -tegen art 3 der grondwet, iedereen te kunnen bedotten of tenminste de meerderheid van het volk? Dat is niet slechts dwaas maar kwaadaardig. 
                                          

Geen opmerkingen: