zaterdag 28 januari 2023

Oekraïne en Amsterdam

Partij voor de Dieren Amsterdam,
                                                                              Het ontbreekt aan voldoende inbreng door het publiek wereldwijd om het doden en vernielen door russen in de Oekraïne te stoppen. De schade is enorm en wie ginds zeggenschap toekomt is ondergeschikt, gelet op de te respecteren mensenrechten. De VN of wellicht Zuid-Afrika zou gevraagd kunnen worden om er een vredesmacht te legeren totdat de tijd rijp is voor volksstemmingen. 
Wat betekent Amsterdam die grote stad op internationaal niveau? Op het water beoosten het Centraal Station is ruimte voor een ARK met wetenschappers die oplossingen aandragen voor internationale conflicten en daarbij gesteund worden door een betrokken publiek. Waar buitenlandse vertegenwoordigers ook onderdak krijgen. Dat lid van de Europese Commissie met heel veel kinderen is te kwalificeren als egoïstisch, geen rekening willen houdend met de dreigende overbevolking maar zorgend voor een familie die machtig is door het aantal, en zij moet weg. Zo vermindert steun aan Oekraïense bazen die met de oorlog willen doorgaan en is uitbreiding van de NAVO op een laag pitje te zetten.
Nederland heeft momenteel geen agressie uit het oosten te duchten. Daarom is koop van straks verouderd zwaar oorlogsmaterieel verkeerd. De officierskliek heeft verwaarloosd om alle jeugd ook militair op te leiden om hoofd en handen te leren gebruiken en is subiet de laan uit te sturen. Zulke vorming tot bekwame verantwoordelijke burgers leidt welhaast automatisch tot vriendelijker met elkaar omgaan en boa's kunnen dan eveneens verdwijnen.

Maar soms dreigt een rus en heeft het daarbij over de havenstad Rotterdam waar amerikaanse legerspullen arriveren. Stel daarom voor slechts om en om een atoombom te werpen en als dat persé nodig is de eerste bijvoorbeeld op Rottum. Of als het een zware is gewoon in de Noordzee, zodat de kraterwal een mooie atol wordt voor badgasten. Over een paar jaar is de tijd wellicht rijp om Rusland bij een hervormde NATO te betrekken. Die 's werelds kernbommen, voor zover nodig tegen meteoren, opslaat in goed te bewaken Noorse fjorden. Dat mag alvast in het verkiezingsprogramma. 

Geen opmerkingen: