woensdag 4 januari 2023

----International Court of Justice----

                Te Den Haag is het Internationale Gerechtshof gevestigd, een regeringsstad waar de Verdragen der Europese Unie volop geschonden worden: De samenvattende preambule bevestig ieders gelijkwaardigheid en verplicht dit na te leven. Het betekent dat elke vrije, niet horige burger recht heeft op deelname aan beraad en besluit, zoals mogelijk via bindende referenda over hoofdzaken, waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Maar dat willen de veelverdieners, de regenten niet, als vaker uitgelegd. Dat ICJ zit dus pal naast schenders van werkelijke vrijheid en zelfstandigheid doch bemoeit zich niet met de onderdrukking van nederlanders door bazen, uit op macht en geld. 
Elementair in het recht is billijkheid en als een muur beschermt tegen aanslagen moet je dat ding geen schending van wet of verdrag noemen. Tussen Jordaan en Middellandse Zee hebben Israëlieten/joden duizenden jaren een staat gehad met eigen cultuur, taal en godsdienst, onderbroken door buitenlandse agressie. Dit het laatst door Turken, die mensen uit de arabische wereld toelieten omdat het land er wat betere mogelijkheden bood dan waar zij vandaan kwamen. Dat behelst niet dat zij recht op een eigen staat kunnen claimen als dat niet toegestaan wordt door de er thuishorende tegenwoordige joden, die herstel willen van wat zij kwijt raakten. Mensen van een gerechtshof kunnen wel een andere mening toegedaan zijn maar dat betekent niet dat zij gelijk hebben. De palestijnen van heden vormden nooit een eigen natie, maar gedreven door haat probeerden zij de joden in zee te drijven middels een bevolkingsexplosie. Als dat niet gebeurd was zouden ze gewoon burgers van Israël kunnen worden met eventueel een autonome status. Dit lijkt ook nu nog mogelijk met binnen een groot Israël of Abrahamië een autonome Westbank met hoogstens eenderde van de bevolking joods en in de rest van het land idem maximaal eenderde arabisch. Terwijl Gaza naar Egypte gaat en Israël er bij Eilat een stuk woestijn bij krijgt. Men moet niet toegeven aan dwang uit de moslim hoek waar andersdenkenden als toch ietwat inferieur beschouwd worden. Gewone palestijnen lijken baat te hebben bij integratie binnen Israël en dat scheelt enorm veel geld anders verspild aan defensie. 
Schermen met uitspraken van de Verenigde Naties of instellingen daarvan en gericht tegen Israël is danig waardeloos gelet op de oude rechten van het joodse volk, terwijl de Arabieren gemakkelijk genoeg thuis kunnen raken in de grote arabische wereld of ook zich eindelijk eens gaan schikken. De meeste Israëli's hebben jegens hen helemaal geen kwade bedoelingen. Maar lekker stoken tegen joden is nog geen verleden tijd en zie wat er op de Tempelberg gebeurt. Daar past eigenlijk een Psalmenhuis waar de gemeenschappelijke erfenis gezongen, gereciteerd en gemusiceerd kan worden. Foute, dwaze uitspraken van internationale bobo's hoor je niet serieus te nemen. 
                   Was Jerusalem ooit een arabische hoofdstad? Onze ambassade moet naar de hoofdstad van Israël verplaatst worden. Religieuze groeperingen zoals moslims die dat niet willen doen er niet toe. Welke plek daar is overigens heiliger: waar Abraham offerde en nu een moskee staat of waar God de geit gaf, vastgeraakt in het struikgewas op de steile helling waar nu de Klaagmuur is. Betere lezing stelt dat God geen tiran is die een mensenoffer verlangde. Zoiets doet uw God niet. Maar Abraham/Ibrahim moest erkennen dat niet hij baas was over zijn zoon. Jeso (noordnederlandse naamsuitgang) bracht Nieuw Verbond met innige relatie in de beeldspraak hemelse vader en mensen als zonen. Daar is geen drie-eenheid bij nodig en toen er nog geen handtekeningen bestonden werd een overeenkomst bekrachtigd met een offermaaltijd. Het zinde de joden niet die meenden bevoorrecht te kunnen blijven. Met terugval uit het christendom hetzelfde in de Koran dat bovendien vrouwen tekent als een tikkeltje minderwaardig. Er zal nog heel wat gepuzzeld worden en bedenk dat als geen mensenogen konden observeren er technisch prima verslag mogelijk is met een machtig vorst die een woord spreekt (Genesis 1, evangelie van Johannes 1) en de dingen gebeuren dienovereenkomstig. Dit is politieke leerstof voor de school om zich in de wereld te oriënteren.

Geen opmerkingen: