woensdag 4 januari 2023

koffie


                                                          Voorheen kon je voor een gulden een kop koffie drinken in de horeca nabij de Sint Augustinuskerk. Daarna werd het een euro en thans is de stedelijke omgeving voor ondermodaal bijna als een stuk woestijn zonder voorzieningen. Omdat uitbaters een hoog banksaldo willen en aldus het onderscheid vergroten. 
Wellicht valt te bezien of er op het ruime terrein bij de kerk koffie en vegetarisch voedsel aan te bieden is. Niet met de smet van een sociale voorziening of slechts enkele uren open; met daarbij gebruik van de tuin. 
Klandizie zou eveneens kunnen komen van bezoekers van een Psalmenhuis op een avonduur, waar in het kerkgebouw de gedeelde poëzie gezongen, gereciteerd en gemusciseerd wordt. Niet met een brullend orgel zoals in de Westerkerk waar kerkgangers dan thuisblijven en niets in de collectezak doen. 
Er zijn veel joden in Buitenveldert en in het café valt te bespreken of enige toenadering mogelijk is door betere interpretatie van het Nieuwe Verbond, gebracht door de Messias en waarbij geen drie-eenheid nodig is. Vroeger kende men geen handtekening en een overeenkomst werd bekrachtig met een offermaaltijd. 
  

Geen opmerkingen: