zondag 15 januari 2023

felicitatie

                              De ChristenUnie is te feliciteren met het vertrek van de lakei der kapitalisten, die een politiek bedreef leidend tot voedselbanken. Al veel eerder had deze figuur de laan uitgestuurd moeten worden want evangelisch is de vergrote kloof tussen rijk en arm allerminst. Nu nog de VVD-loopjongen van het kapitaal uit het torentje en dan op naar de republiek van echte democraten. Die hun vrijheid niet beperkt willen zien door veelverdieners in de Tweede Kamer en het recht van deelname aan beraad en besluit opeisen. Dit geheel overeenkomstig de preambule der Verdragen van de Europese Unie, waarvan wij burgers zijn en die onze absolute absolute gelijkwaardigheid tekent en bevestigt. Tot nog toe zijn steeds regenten aan de macht en die behartigen hun eigen belangen het best; dat kan niet meer wanneer er bindende referenda komen over hoofdzaken en een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle. Beloon de burger met honderd euro als hij zich voorbereidt op de gang naar de stembus en waarschijnlijk resulteert dit in een linkse meerderheid die past bij wat de ChristenUnie zou moeten willen. 
Die partij doet zich mooier voor dan strookt met de belangen van kinderen. De wet stelt strafbaar wie een kind afhoudt van zijn moeder. De ouders en hun staat zijn verantwoordelijk voor zorg welke het kind behoeft en dat is niet het kind het land uitsturen om gevolgd te worden door economische migranten. Is het te moeilijk voor de ChristenUnie om initiatief te nemen voor opsporing van die verantwoordelijken? Ook Afghanen en Syriërs kunnen in buurlanden geholpen worden en voor hetzelfde geld nota bene veel meer mensen! Laat eens door een leerling van de lagere school uitleggen wat non-discriminatie betekent als er weer buitenlanders voorrang krijgen bij huisvesting in Nederland!
Misschien is het wel het beste dat de ChristenUnie zich opheft, zodat de kiezers althans daar niet in de verleiding komen lieden te steunen die met een rijk beladen kameel door het ezelspoortje, naar de vorm Oog van de Naald genoemd, naar binnen willen. 

Geen opmerkingen: