zaterdag 20 januari 2024

Wat nu?

             De hond van Rutte mocht tegen Kerst weer even blaffen, maar dan wel precies zoals het baasje dat wil. Die VVD-er dus, in werkelijkheid nummer 1 in den lande. In het domein van deze minister-president bevinden zich vele spraakmakende partijgenoten en er is aanzienlijke inbreng van daarbuiten, zodat hij behoorlijk als het nodig is geremd wordt in het overschrijden van grenzen. Hoeveel minder is dat het geval ten aanzien van Wilders, die als dictator in zijn eenmans partij opereert. Als deze persoon premier zou worden en te weinig rondom zich heeft aan autonoom verstand van zaken kunnen wij heel slecht af geraken, want de hondkoning zal ook hij aan het touwtje houden. Die is blij met poen en vleierij; verder gaan zijn ambities of daden niet. Het is een onwaardige figuur, staatshoofd in naam, maar de wet niet handhavend. Daartoe geheel niet in staat zijnde en discriminerend door onze gelijkwaardigheid die wij effectief willen met voeten te treden. Daarom is meneer strafbaar. Daar moet het maar eens van komen.
Wil het volk geleid worden door ene Plasterk? En door die beschermd worden? Onder meer tegen bandieten achter de groene tafel, die belastingontwijking begunstigen en daarmee arme mensen in de wereld brutaal laten bestelen. Ze handelen weliswaar in opdracht van de Haagse regenten, met name de veelverdieners in de Tweede Kamer die zorgden voor voedselbanken in NL. Kwaadwillig negeren de rechters art 1 der Grondwet welke discriminatie verbiedt: dubbele nationaliteit met dubbel stemrecht en extra ontplooiingskansen, daarvan wordt de meerderheid er burgers moedwillig buitengesloten. Zij worden helaas dik gesteund door de lieden op de universiteiten, die hun verantwoordelijkheid veronachtzamen door te zwijgen bij onze eis van deelname aan beraad en besluit voor elke vrije burger. Het is helemaal niet nodig om horige te zijn onder regenten van partijen en bedrijfsleven, zoals de zwitsers met hun bindende referenda al honderd jaar eerder dan de hollanders weten. 
De PVV floreert waar men ontevreden is en dat is vooral bij beneden-modaal. Waar men ook een tamelijk links programma leest uit de kokers van de PVV. Zo kun je met die huidige partij een dictator krijgen, doch Wilders had waarschijnlijk voor ogen dat charlatans en noem maar op niet met de partij aan de haal mochten gaan. Is de PVV thans zo gerijpt dat de kansen daarop klein in te schatten zijn? De buitenwereld weet het eigenlijk niet. Bij de PVV blijkt men bereid om regeringscoalities aan te gaan, hetgeen een behoorlijke dosis inschikken vereist. Zulk inschikken hoort nu ook Wilders opgelegd te worden als hij er zelf niet mee komt, dat is opening maken om meer dan sympathisanten of kiezers te worden als leden van die PVV. Met alle inbreng en controle van dien!
Zulke normalisatie maakt goede start van de Nederlandse Republiek mogelijk met het kiezen van een president op een goed programma. Niet een alleenheerser maar een bekwame man of vrouw die met voorbijgaan van het Haagse baantjescarrousel deskundige ministers werft uit heel het volk, bindende referenda uitschrijft over hoofdzaken waarna een ondergeschikt parlement zorgt voor uitwerking en controle en de zittende rechters vervangt door wel eerlijke mensen, die weten hoe een onafhankelijke rechterlijke macht moet handelen en kennis hebben van psalm 82 berijmd. Let wel: een goede president, staatshoofd die de Wet handhaaft en zeker ook art 3 van de Grondwet, zal ervoor ijveren dat het maximum van twee termijnen ook elders geldt bij de overheid, zodat anderen aan de beurt komen. En kamerleden na een zeg acht jaar niet langer betalen uit Onze Schatkist. MAAR DAT WILLEN DIE NIET. En u?

Geen opmerkingen: